Απονεμήθηκε σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 στο Προεδρικό Μέγαρο, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς, στον φιλάνθρωπο και Ιδρυτή του Φ. Ι.  Yianis Christodoulou Foundation κ. John Christodoulou.

Την τελετή διοργάνωσε, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό χώρο. Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των τιμώμενων ομογενών και ιδιαίτερα του κ. Christodoulou, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και καταξιωμένου φιλάνθρωπου. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κ.Δ. εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του για την προβολή της Κύπρου, της χώρας καταγωγής τους, παγκοσμίως ως μεγάλοι πρεσβευτές των κυπριακών αξιών και ηθών.

Στην ομιλία του ο κ. Christodoulou ανέφερε ότι είναι τιμή για εκείνον να παραλαμβάνει αυτό το μετάλλιο και πως μέσα από το Φ. Ι. Yianis Christodoulou Foundation προσφέρει στήριξη και βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι περήφανος που είναι Κύπριος, ότι αγαπά την πατρίδα του, αλλά νιώθει λύπη γιατί παραμένει ακόμη μοιρασμένη. Ο κ. Christodoulou ανάφερε ότι είναι πρόσφυγας αφού ο πατέρας του έχασε την επιχείρησή του και το σπίτι τους στον Σύσκληπο. Είναι πολύ σημαντικό ανέφερε ‘να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να βρούμε λύση στο Κυπριακό πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά’, ενώ πρόσθεσε ότι, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους στον πόλεμο. Ο κ. Christodoulou ολοκλήρωσε την ομιλία του συγκρίνοντας και ρωτώντας γιατί το ΑΕΠ της Κύπρου να είναι μόνο 24 δισεκατομμύρια και το ΑΕΠ του Ισραήλ να είναι 400 δισεκατομμύρια. Όπως τόνισε ‘το ΑΕΠ της Google είναι 257 δισεκατομμύρια, της Apple είναι 365 δισεκατομμύρια και της Amazon είναι 470 δισεκατομμύρια. Όλες αυτές οι εταιρείες ξεκίνησαν από το σπίτι, από το γκαράζ τους.’ Όι Κύπριοι’ τόνισε ‘είναι έξυπνο έθνος. Έχουμε το κλειδί για να κάνουμε οτιδήποτε για το μέλλον μας’.

Ο κ. Christodoulou έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για το φιλανθρωπικό του έργο, αλλά πιο εμφανώς στην πατρίδα του την Κύπρο. Μέσω του Ιδρύματός του ο κ. Christodoulou μπορεί να προσφέρει στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η επιλογή των χρηματοδοτούμενων έργων συνδέεται με την αποστολή του Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, η οποία είναι να προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια σε πολλά σχολεία και οργανισμούς που χρειάζονται να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις διδασκαλίας και μάθησης, προς όφελος των παιδιών. Σύμφωνα με τα λόγια του Ιδρυτή, «η βοήθεια και η ενδυνάμωση των παιδιών είναι η κύρια προτεραιότητα του Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation, καθώς το μέλλον μας εξαρτάται από αυτά».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://www.yianischristodouloufoundation.com/. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/  και καθώς και στο Instagram https://www.instagram.com/yianischarity/

Για περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες τύπου επικοινωνήστε:

Cyprus: [email protected]  and UK : [email protected]