«Σφοδρές συγκρούσεις» μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού μαίνονται «σχεδόν στο σύνολο» της κατεχόμενης από τη Ρωσία περιφέρειας της Χερσώνας, όπου ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονταν όλη την ημέρα (χθες Δευτέρα) και όλη τη νύκτα στην περιοχή της Χερσώνας. Βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σχεδόν στο σύνολο του εδάφους της περιφέρειας», επεσήμανε η ουκρανική προεδρία στην πρωινή της ενημέρωση.

Καταστράφηκαν οι μεγάλες γέφυρες στον Δνείπερο

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επίθεσή τους προς διάφορες κατευθύνσεις», συνέχισε η προεδρία, αναφέροντας ότι έχουν καταστραφεί «ένας αριθμός αποθηκών πυρομαχικών» και «όλες οι μεγάλες γέφυρες» που επιτρέπουν τα οχήματα να διασχίζουν τον ποταμό Δνείπερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Το Κίεβο είχε ανακοινώσει χθες ότι ξεκίνησε την αντεπίθεση για την ανακατάληψη της περιοχής αυτής στη νότια Ουκρανία, την οποία κατέλαβε η Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στη χώρα τον Φεβρουάριο. Στόχος είναι η ανακατάληψη της πόλης της Χερσώνας, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε 280.000 κατοίκους.

Η περιφέρεια αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς συνορεύει με την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Χθες το βράδυ η Μόσχα υποστήριξε ότι «απέκρουσε» την «απόπειρα επίθεσης» των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές της Χερσώνας και του Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι επέφερε «βαριά πλήγματα» στους Ουκρανούς.

In.gr