Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα, οι δύο αψίδες ανίχνευσης μετάλλων και οι ακτινοδιαγνωστικές μηχανές, οι οποίες είναι τοποθετημένες εδώ και τρία περίπου χρόνια στις εισόδους του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Την Παρασκευή, αρμόδιοι χειριστές που λειτουργούν τις αψίδες μετέβησαν στο Δικαστήριο όπου προχώρησαν σε διάφορες εσωτερικές διαδικασίες έτσι ώστε τα μηχανήματα να είναι έτοιμα για λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Κοινό, δικηγόροι και εργαζόμενοι θα εισέρχονται εντός των κτηρίων του Δικαστηρίου (παλαιό – νέο), αφού πρώτα περάσουν από τον απαραίτητο έλεγχο από τους χειριστές του εξοπλισμού. Στο Επαρχιακό Δικαστηρίου Λεμεσού, οι δύο αψίδες ανίχνευσης μετάλλων και οι ακτινοδιαγνωστικές μηχανές είναι τοποθετημένες εδώ και τρία χρόνια. Η μια έχει εγκατασταθεί στην είσοδο του του παλαιού κτηρίου όπου στεγάζεται το Ποινικό – Οικογενειακό και τα δύο Κακουργιοδικεία ενώ η δεύτερη είναι τοποθετημένη στην είσοδο του νέου κτηρίου, των αστικών υποθέσεων.

 

 

 

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν και διάφορες άλλες εργασίες έτσι ώστε να αποκλειστούν χώροι που μέχρι σήμερα υπήρχε πρόσβαση χωρίς έλεγχο, εντός και των δύο κτηρίων. Επίσης, αναμένεται να γίνουν και έργα που αφορούν τη φυσική ασφάλεια του χώρου όπως η προέκταση των περιφράξεων κτλ.

Θυμίζουμε πως οι αψίδες αγοράστηκαν κατά το 2019 μετά από διαγωνισμό με σκοπό την ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας των κυπριακών δικαστηρίων και το κόστος τους ανέρχεται στα €2.870.530 για όλα τα δικαστήρια της Κύπρου. Σε ανακοίνωση την Πέμπτη 2 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει πως τις προσεχείς ημέρες θα λειτουργήσουν όλες οι αψίδες ανίχνευσης μετάλλων, οι ακτινοδιαγνωστικές μηχανές και οι ανιχνευτές μετάλλων χειρός σε όλα τα δικαστήρια Παγκύπρια.