Αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά το σκηνικό γύρω από τις θέσεις των διάφορων φορέων αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο επιχειρούνται αλλαγές στον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων. Μετά την ΟΕΛΜΕΚ, η οποία ως γνωστόν δήλωσε ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο καλώντας μάλιστα τον υπουργό να το αποσύρει, στην εξίσωση μπαίνουν τώρα και οι θέσεις των οργανωμένων γονέων. 

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε στον «Φ», ότι δεν φαίνεται να επιλύονται ιδιαίτερα προβλήματα στον θεσμό με το εν λόγω νομοσχέδιο καθώς δεν γίνεται καμία βελτίωση στην Γ’ Λυκείου. Οι τελειόφοιτοι μαθητές, όπως αναφέρουν ο κ. Διονυσίου, θα παρακάθονται σε τρεις εξετάσεις, ενώ δεν προνοείται η κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης, δηλαδή της εξέτασης Ιανουαρίου για το πρώτο τετράμηνο. Ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι θέση της Συνομοσπονδίας είναι η κατάργηση της συγκεκριμένης εξέτασης καθώς προκαλεί σωρεία προβλημάτων. Παράλληλα, οι οργανωμένοι γονείς σημειώνουν ότι στα Γυμνάσια υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τα οποία πρώτα πρέπει να επιλυθούν, ενώ τάσσονται κατά της εφαρμογής του θεσμού των τετράμηνων εξετάσεων στον γυμνασιακό κύκλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι χαλαρώσεις για τις τετράμηνες εξετάσεις

Τα πιο πάνω είναι μερικά από τα σημεία που θα θίξουν οι οργανωμένοι γονείς αύριο, στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία έχει περιλάβει το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου στην ατζέντα της. 

Από πλευράς της, η ΟΕΛΜΕΚ, πέραν της αρχικής της τοποθέτησης, έχει αρχίσει συναντήσεις με διάφορους Συνδέσμους Ειδικοτήτων, τα μαθήματα των οποίων επηρεάζονται από τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα αφαίρεσε από τα εξεταζόμενα/ κύρια μαθήματα, τόσο σε Γυμνάσιο, όσο και στις πρώτες δύο τάξεις Λυκείων, δίνοντας επιλογές στους μαθητές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνε προς λίφτινγκ στις εξετάσεις τετραμήνων

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, έγιναν συναντήσεις με αρκετούς Συνδέσμους με στόχο να καταγραφούν οι θέσεις τους και να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, κοινή θέση των Συνδέσμων (μεταξύ των οποίων της Βιολογίας, της Φυσικής, της Χημείας και της Πληροφορικής) είναι ότι διαφωνούν με το νομοσχέδιο καθώς αυτό όχι μόνο υποβαθμίζει τα μαθήματά τους, αλλά πρωτίστως είναι αρνητικό για τους ίδιους τους μαθητές. Κι αυτό διότι, βασικά μαθήματα τα οποία θα χρειαστούν τα παιδιά για την πρόσβασή τους σε πανεπιστήμια, δεν θα τα έχουν ως κύρια μέχρι και την Γ΄ Λυκείου που θα τα εξεταστούν.