Eπί τόπου στοχευμένες συναντήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του για προώθηση της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, αντιπροσωπία του Invest Cyprus συμμετείχε με κρατικό περίπτερο σε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της περιοχής για θέματα διεθνών επενδύσεων, το “Annual Investment Meeting (AIM)”. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για Συνέδριο και Έκθεση που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπό την αιγίδα του Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του AIM η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικές επιχειρήσεις των ΗΑΕ και ηγετικά στελέχη από family offices, private equity firms και επιχειρηματίες της περιοχής, στους οποίους αναλύθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις και παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος. Όπως είπαν, επίκεντρο των συζητήσεων με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές ήταν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από το αυξανόμενο ενδιαφέρον που καταγράφεται από επιχειρήσεις του τομέα τεχνολογίας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της Νέας Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομικών για προσέλκυση διεθνών εταιρειών στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι παρουσιάστηκε το εξειδικευμένο Project Bank, μια ψηφιακή τράπεζα δεδομένων, στόχος της οποίας είναι να φιλοξενεί αναπτυξιακά έργα σε τομείς προτεραιότητας, τα οποία αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια. Αναδείχθηκαν επίσης ευκαιρίες προς επένδυση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, αφού μέσα από την πρωτοβουλία Tour Invest, ο Οργανισμός εργάζεται προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030.   

Ο CEO του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, συμμετείχε σε συζήτηση τύπου πάνελ με άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη αντίστοιχων επενδυτικών οργανισμών, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η ψηφιακή μετάβαση και η ικανότητα των χωρών να προσελκύσουν τεχνολογικές εταιρείες, ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης και ξένες επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

“Οι προσπάθειες του Invest Cyprus για προώθηση της Κύπρου στις αγορές της περιοχής θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα αφού είναι προγραμματισμένες συγκεκριμένες ενέργειες προβολής της χώρας μας ως ευρωπαϊκού επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κέντρου και ως επενδυτικού προορισμού, δίνοντας έμφαση στον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ως πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά”, καταλήγει η ανακοίνωση.