Άλλος ένας συνάνθρωπός μας έσβησε το βράδυ του Σαββάτου στην άσφαλτο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από την αρχή του χρόνου στους έξι. Για άλλη μια φορά καθοριστικό ρόλο αποτέλεσε ο ανθρώπινος παράγοντας και η μη χρήση ζώνης, η αυξημένη ταχύτητα αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ.

Η είδηση θανάτου του 32χρονου Γιώργου Ακριτίδη, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά από οδική σύγκρουση η οποία συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, σκόρπισε θλίψη σε φίλους και συγγενείς. Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό, ενώ ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ο άτυχος νέος βρισκόταν σε γλέντι με φίλους στο χωριό Γαλάτα και λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ αποφάσισε να επιστρέψει στην οικία του στη Λεμεσό. Δυστυχώς, ο χάρος του έστησε καρτέρι γύρω στις 21:00, σε κοντινή απόσταση από τον Αστυνομικό Σταθμό της Λάνιας. Συγκεκριμένα, το όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος με κατεύθυνση τη Λεμεσό, σε σημείο του δρόμου που υπάρχει δεξιά στροφή, ξέφυγε της πορείας του και αφού ακολούθησε ευθεία πορεία, προσέκρουσε βίαια σε μεγάλο δέντρο. Από τη βίαιη πρόσκρουση το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ ο νεαρός βρήκε ακαριαίο θάνατο εγκλωβισμένος στο όχημά του.

Αίτια πίσω από το νέο θανατηφόρο, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις της Τροχαίας Λεμεσού, είναι η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης καθώς και η κατανάλωσή αλκοόλ σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή του θανατηφόρου, ο Βοηθός Υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, ανέφερε ότι τα αίτια της νέας τραγωδίας φαίνεται να είναι η υπερβολική ταχύτητα. «Ένας από τους παράγοντες πρόκλησης του δυστυχήματος, όπως φαίνεται, είναι η υπερβολική ταχύτητα. Αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις καθώς και από την αναπαράσταση του δυστυχήματος που θα γίνει μετέπειτα», σημείωσε.

Ο 32χρονος βρέθηκε να κείτεται μισός εκτός του οχήματος του, χωρίς να είναι προσδεδεμένος με ζώνη ασφαλείας. Μάλιστα λόγω του γεγονότος ότι τα κάτω άκρα του εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του οχήματος, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο όπου παρέλαβε τον 32χρονο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Εκεί οι επί καθήκοντι ιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

«Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά η ζώνη ασφαλείας μπορούσε να του σώσει τη ζωή», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καφάς. Στο οδόστρωμα εντοπίστηκαν ίχνη πέδησης και αυτό καταδεικνύει την προσπάθεια του 32χρονου να επαναφέρει το όχημα του στον δρόμο, για να μην εμπλακεί σε δυστύχημα, ωστόσο δεν τα κατάφερε, εξαιτίας της αυξημένης ταχύτητας.

Ο 32χρονος Γιώργος Αρκιτίδης γεννήθηκε στη Ρωσία, ωστόσο μεγάλωσε στην Κύπρο και είχε πάρει την κυπριακή υπηκοότητα.