Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό το οποίο κινείται ανατολικά, θα αρχίσει να επηρεάζει το νησί από την Τρίτη το βράδυ. Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι και την Παρασκευή:

Το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, και στα δυτικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σταδιακά μέχρι το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά, και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά, μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, και τοπικά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος, κυρίως στα παράλια και τα ορεινά.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 73 εκατοστά.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες