Μείωση κατά 50% των παραβάσεων των οδηγών από τις κάμερες παρουσιάζεται τώρα που άρχισαν τα πραγματικά εξώδικα, σε σχέση με το διάστημα που ήταν μόνο οι προειδοποιήσεις, καταγράφει η Τροχαία, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει και ανάλογη μείωση στα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Ενημερώνοντας χθες την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής, ο βοηθός υπεύθυνος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας Χάρης Ευριπίδου, είπε ότι όταν το σύστημα λειτουργούσε πιλοτικά (από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου) καταγράφονταν καθημερινά 1.800 καταγγελίες από τις οκτώ κάμερες, τώρα οι παραβάσεις που καταγράφονται είναι γύρω στις 900 ημερησίως. Ωστόσο, σε 40 ημέρες κανονικής λειτουργίας του συστήματος οι παραβάσεις ξεπέρασαν τις 30.000 και όταν θα έρθουν περισσότερες κάμερες, τότε οι καταγγελίες θα εκτοξευτούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Βουλευτές διατηρούν επιφυλάξεις για να μην γίνει το σύστημα φωτοεπισήμανσης φορομπηχτικό, αλλά να αποκτήσουν συνείδηση οι οδηγοί για να μειωθούν τα δυστυχήματα και παράλληλα τονίστηκε ότι επειδή υπήρξε καθυστέρηση 40 ημερών στο να σταλούν τα πρώτα εξώδικα, κάποιοι καταγγέλθηκαν δύο και τρεις φορές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την άδεια τους. Μάλιστα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ ζήτησε όπως οι παραβάσεις που καταγράφηκαν από το σύστημα τώρα να μετατραπούν σε προειδοποιήσεις, κάτι που απέρριψε η Αστυνομία και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, γιατί θα στέλλονταν άλλα μηνύματα από αυτά που πρέπει. 

Σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου, από προχθές άρχισε η αποστολή των πρώτων συστημένων επιστολών σε παραβάτες οδηγούς που καταγράφηκαν από τις κάμερες και οι προσπάθειες είναι, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μέσα σε 10 μέρες από την παράβαση, να αποστέλλεται το εξώδικο. Πολλή συζήτηση έγινε στην Επιτροπή για τα όρια ταχύτητας και το ποσοστό που χαρίζεται. Η Τροχαία στη βάση μελέτης που ετοίμασε αποφάσισε όπως ισχύσει το όριο συν 10% συν δύο χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, για τα 50χλμ η ανοχή είναι μέχρι τα 57χλμ. Από εκεί και πέρα καταγράφεται η παράβαση. Βουλευτές ανέφεραν ότι πολλοί που δεν έχουν αυτόματο πιλότο στα οχήματά τους, δεν ελέγχουν την ταχύτητα και καταγγέλλονται, με τον κ. Ευριπίδου να απαντά ότι πρέπει να ακολουθούνται τα όρια και όχι η ανοχή. 

Όσον αφορά στα σημεία που επιλέγονται να τοποθετούνται οι κάμερες, ο βοηθός διευθυντής της Τροχαίας ανέφερε ότι αυτό γίνεται στη βάση στατιστικών που τηρούνται για την επικινδυνότητα μιας συμβολής ή ενός δρόμου, τα δυστυχήματα που συμβαίνουν αλλά και τα παράπονα των πολιτών. Για τις κινητές κάμερες, ο ίδιος είπε ότι αυτές τοποθετούνται στη βάση προγράμματος που ετοιμάζει η Τροχαία και παραδίδει στη διαχειρίστρια εταιρεία η οποία οφείλει αν δεν υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα να τοποθετήσει φορητή. Πρόσθεσε ότι δόθηκαν σαφείς οδηγίες να μην στήνονται κάμερες εκεί που αλλάζει το όριο ταχύτητας.

Για τις παραβάσεις από οδηγούς οχημάτων ενοικίασης, ο αξιωματικός της Αστυνομίας είπε ότι εκκρεμεί νομοθεσία όπου θα υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες εταιρειών «Ζ» να δηλώνουν τον ενοικιαστή του οχήματος. Για όσους φεύγουν από την Κύπρο (τουρίστες ή άλλους) αυτοί θα ειδοποιούνται είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικώς για το πρόστιμο που οφείλουν. Για εταιρείες που ενοικιάζουν οχήματα αυτές θα καλούνται να κατονομάσουν τον οδηγό.  

Ο κ. Ευριπίδου απέρριψε αίτημα των Σχολών Οδηγών να μην καταγγέλλονται ότι βρίσκονται σε ώρα εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί ουδείς εξαιρείται, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων όπως ασθενοφόρα και περιπολικά που αποδεδειγμένα είναι σε επείγον περιστατικό.

Τα πρόστιμα στα κρατικά ταμεία 

Βουλευτές ζήτησαν να πληροφορηθούν για το πού θα πηγαίνουν τα έσοδα από τα εξώδικα. 

Ο εκπρόσωπος της Ηλετρομηχανολογικής Υπηρεσίας Χρίστος Μέσσιος ανέφερε ότι η εταιρεία πληρώνεται με βάση τις ώρες εργασίας των καμερών συν το κόστος εγκατάστασης. Όλα τα πρόστιμα από τις κάμερες θα πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και τα ταμεία των δήμων. Σε παρατήρηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου ότι η εταιρεία θα έχει κίνητρο να εργάζεται σε φουλ ρυθμούς για να πληρώνεται περισσότερο, ο κ. Μέσσιος είπε ότι οι σταθερές κάμερες εργάζονται επί 24ωρης βάσης, ενώ οι κινητές οκτώ ώρες ημερησίως η κάθε μια.