Θα πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου της υπέργειας διάβασης στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου στην Πάφο, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές τραγωδίες όπως η τελευταία με τον τραγικό χαμό του 10χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε τη λεωφόρο από ελεγχόμενο σημείο διάβασης.

Αυτό τονίζει ο βουλευτής Πάφου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι θα πρέπει να μπει σε άμεσο στάδιο η προώθηση των διαδικασιών για το έργο, που άπτεται ανθρώπινων ζωών.

« Στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου, η οποία γειτνιάζει με τρία σχολεία, το δημοτικό «Πεύκιος Γεωργιάδης», το Γυμνάσιο Αποστόλου Πάυλου και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, δεν υπάρχει ασφαλής διάβαση πεζών. Τη συγκεκριμένη λεωφόρο, όπως είναι λογικό, διαπερνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, είτε κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο είτε κατά την αποχώρησή τους. Η έλλειψη, λοιπόν, κατάλληλης υποδομής οδήγησε πέρυσι στο χαμό ενός αθώου παιδιού, που φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κάλεσε τους ιθύνοντες, όπως επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου ειδικά τώρα που προωθούνται και οι διαδικασίες ανάπλασης της λεωφόρου Ελλάδος, ώστε να γίνει μία σωστή κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα διασφαλίζει την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στο σχολείο.