Από χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, άρχισε τις συναντήσεις του με τους φορείς που εκπροσωπούν τα κέντρα αναψυχής προκειμένου να ετοιμαστεί ένα νέο πρωτόκολλο το οποίο θα αναθεωρεί τα σημερινά δεδομένα, σε ό,τι αφορά τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων αλλά και τις προϋποθέσεις εισόδου των ατόμων αυτών στα συγκεκριμένα υποστατικά. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης η απόφαση της Κυβέρνησης για άρση της απαγόρευσης του χορού και φυσικά η προϋπόθεση της παρουσίασης αρνητικού τεστ 24 ωρών, από όλα τα άτομα ανεξαρτήτως εμβολιαστικού ιστορικού. 

Κάποιες πληροφορίες πάντως, κάνουν λόγο ακόμα και για υποχρέωση εξέτασης με τεστ ταχείας ανίχνευσης στις εισόδους των νυκτερινών κέντρων ώστε όσοι εισέρχονται να θεωρούνται απόλυτα ασφαλείς. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας έλαβε εντολή για να προχωρήσει στη σχετική διαβούλευση από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο υπουργός Υγείας θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις και με άλλους φορείς αφού σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η εφαρμογή των αποφάσεων της Κυβέρνησης που αφορά την επέκταση του προγράμματος «Test to stay» σε ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία αλλά και στον Κλάδο των εκπαιδευτικών. 

Την ίδια ώρα τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής επεξεργάζονται το πλάνο αναθεώρησης των προϋποθέσεων του SafePass για κάθε κατηγορία χώρων και δραστηριοτήτων, ώστε να θέσουν τις εισηγήσεις ή παρατηρήσεις τους ενώπιον του υπουργού Υγείας τη Δευτέρα, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.