Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο, Ruslan Nimchynsky. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, κατά τη συνάντηση, η κα Δημητρίου παρέδωσε αντίγραφο του ψηφίσματος, που υιοθέτησε ομόφωνα το Σώμα στις 24 Φεβρουαρίου 2022, καταδικάζοντας απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του κυπριακού λαού προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Η Κύπρος, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, βιώνοντας η ίδια τις οδυνηρές συνέπειες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της, παραμένει ακλόνητα προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, στον σεβασμό της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών και στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη ξεκάθαρη θέση της Κύπρου, στη βάση αρχών και για την ισχυρή στήριξη που λαμβάνει η χώρα του από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρύτερα. Ο κ. Nimchynsky ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται και ιδιαίτερα για την εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα του.

Η κα Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών και την ανακούφιση του λαού της Ουκρανίας.

Πηγή: philenews