Την προώθηση, αντιμετώπιση και επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντηση τους, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και οι βουλευτές Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Αυγουστίνος Παπαθωμάς ανέφερε στους βουλευτές ότι η αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της επαρχίας».

Πρόσθεσε ότι «στόχος του ΕΒΕΑ είναι ο συντονισμός όλων των φορέων για ανάληψη κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι επίσης υψίστης σημασίας να διεκδικήσουμε, με συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες, την εκτέλεση έργων υποδομής και επενδύσεις σε νέους τομείς δραστηριότητας στην περιοχή, όπως στους τομείς εκπαίδευσης, υγείας, υψηλής τεχνολογίας και πράσινης ενέργειας» είπε και σημείωσε πως «η επιτυχία μιας πολύπλευρης ανάπτυξης σε νέους τομείς πρόσθεσε, θα απαγκιστρώσει την επαρχία μας από την σχεδόν ολοκληρωτική εξάρτηση της στον τουρισμό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο κ. Παπαθωμάς ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΕΒΕΑ για καταδίκη των νέων τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου».

Σημειώνεται ότι «στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου το ΕΒΕΑ έχει έντονη άποψη κατά της δημιουργίας ενός υπερ – δήμου στην επαρχία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθιξε επίσης το θέμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην επαρχία Αμμοχώστου».

Οι βουλευτές «εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ενημέρωση και ανάφεραν ότι θα συμβάλουν στις προσπάθειες του ΕΒΕΑ για ενίσχυση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα ζήτησαν από το Επιμελητήριο Αμμοχώστου να αναλάβει πρωτοβουλίες για συντονισμό των ενεργειών για την διεκδίκηση έργων υποδομής και επενδύσεις σε νέους τομείς δραστηριότητας».