Ολοένα και σημαντικότερες διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο. Για πρώτη φορά τα χρόνια αυτά που καταγράφεται το πρόβλημα, οι μετανάστες δεν έφθασαν στο έδαφος της Δημοκρατίας σε ακριτικές περιοχές όπως η Τηλλυρία, η Χρυσοχού ή η ελεύθερη Αμμόχωστος, αλλά στο λιμανάκι Κάτω Πάφου.

Αυτή τη φορά το πλοιάριο με τους μετανάστες δεν έφυγε από τα τουρκικά παράλια, αλλά από λιμάνι του Λιβάνου και εντοπίστηκε από την Λιμενική Αστυνομία λίγο πριν τις 7.00 το πρωί να πλέει στα ανοιχτά του Πισσουρίου. Το σκάφος προσεγγίστηκε από άκατο της Λιμενικής Αστυνομίας, η οποία και το οδήγησε στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου στις 11 το πρωί αποβιβάστηκαν οι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 67 άτομα, 25 άντρες, 13 γυναίκες και ανήλικα παιδιά, τα οποία έλαβαν ανθρωπιστική βοήθεια σε τροφή και περίθαλψη, ενώ πέρασαν και από ιατρικές εξετάσεις για διασφάλιση αποτροπής μετάδοσης ασθενειών στην κοινότητα.

Οι 67 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε κέντρο υποδοχής μεταναστών μέχρι να διασαφηνισθεί το μέλλον τους.