Μείζον θέμα αποδεικνύεται η διατμηματική προαγωγή για το μέλλον της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, γι’ αυτό σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητεί να βρει λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σήμερα το μεσημέρι έχουν κληθεί στο υπουργείο Οικονομικών οι γενικοί διευθυντές όλων των υπουργείων αλλά και άλλοι τεχνοκράτες, για να συζητήσουν την επίμαχη πρόνοια, με την οποία διαφωνεί η ΠΑΣΥΔΥ, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση υιοθέτησής της θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος. Άλλωστε, αυτή η συνάντηση πιθανό να είναι και ο λόγος πίσω από την αναβολή της συζήτησης των νομοσχεδίων την ερχόμενη Δευτέρα από την Επιτροπή Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», χθες ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτή του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ζητώντας όπως αναβληθεί η συζήτηση, λόγω της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πρόεδρος της Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα για υλοποίηση των προαπαιτουμένων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθόρισε νέα συνεδρία για να συζητηθούν τα νομοσχέδια. Συγκεκριμένα, η συζήτηση μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 22  Νοεμβρίου, με την ελπίδα να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να εγκριθούν τα κείμενα εντός Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπενθυμίζεται πως η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας είναι ένα εκ των 14 οροσήμων που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, για να λάβει η χώρα τη δεύτερη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους €85 εκατ. Πάντως, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν φήμες πως η κυβέρνηση εισηγήθηκε την αναβολή της συζήτησης των νομοσχέδιων για να μην αναλάβουν τα κόμματα να λύσουν τη διαφορά των δύο πλευρών, μέσω τροπολογιών και για να δοθεί πίστωση χρόνου για να βρεθεί λύση μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων. 

Όπως πληροφορείται ο «Φ», δεν έχει καθοριστεί τις επόμενες ημέρες συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με την ΠΑΣΥΔΥ. Ωστόσο, σε περίπτωση νέου γύρου διαπραγματεύσεων, αυτές θα γίνουν με τον Γενικό Διευθυντή του  υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή, και με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΔΥ, όπως δηλαδή άρχισε η νέα προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές. Η ΠΑΣΥΔΥ, η οποία έχει ήδη αποστείλει υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών με τις εισηγήσεις της, θεωρεί πως μέσω του διαλόγου θα βρεθεί η χρυσή τομή.