Του Σωκράτη Ιωακείμ

Ο κ. Ρούβας διαθέτει μια πολυετή εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κεφαλαίων, τόσο στην Κύπρο όσο στο εξωτερικό, σε εταιρείες Big Four και διεθνή τραπεζικά ιδρύματα.

Είναι πολύ καλός γνώστης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και είναι έτοιμος να μπει αμέσως στα βαθιά αναλαμβάνοντας τα οικονομικών του Ομίλου.

Εξάλλου, ο κ. Ρούβας γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες και τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, μιας και επί σειρά ετών (9) διετέλεσε Οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας στο παρελθόν.  Για το διορισμό του κ. Ρούβα έδρασαν άμεσα ο Πρόεδρος και το υπόλοιπο ΔΣ μετά την παραίτηση του Lars Kramer που αποχώρησε την προηγούμενη Παρασκευή.

Ανκοίνωση Ελληνικής Τράπεζας 

Διορισμός του κ. Αντώνη Ρούβα ως νέου Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου / Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ

H Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει αποφασίσει το διορισμό του κ. Αντώνη Ρούβα ως νέου Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο κ. Αντώνης Ρούβας κατείχε ανώτερες θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse (Σιγκαπούρη, Κύπρος, Λονδίνο) και KPMG Κύπρου (Συνέταιρος – Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων / Διαχείρισης Κεφαλαίου) και έχει βαθιά γνώση και ευρεία εμπειρία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.  Υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017.

Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ με πτυχίο BSc (High Honours) στις Επιχειρήσεις και στα Μαθηματικά και κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους FCA (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και AMCT (Association of Corporate Treasurers, UK).

Ο διορισμός του κ. Αντώνη Ρούβα υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.