Η Ελληνική Τράπεζα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης στηρίζει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και λαμβάνει μέρος στο Πρόγραμμα «Συμμαχία Ζωής».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ευριπίδης Πολυκάρπου, η νέα αυτή συνεργασία είναι από τις σημαντικότερες για την Ελληνική Τράπεζα. «Πρόκειται για μια σπουδαία συμμαχία, μία Συμμαχία Ζωής με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και είμαστε περήφανοι που θα καταφέρουμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι. Τα παιδιά και το μέλλον τους αποτελούν βασικό πυλώνα στη στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, η στήριξη του έργου που προσφέρει το σύγχρονο διαγνωστικό και ερευνητικό Κέντρο Παιδικού Καρκίνου του Καραϊσκάκειου είναι μία αναπόφευκτη εξέλιξη», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Φοίβος Στασόπουλος τόνισε ότι η Ελληνική Τράπεζα διαχρονικά στηρίζει φορείς και οργανισμούς με σημαντικό κοινωνικό έργο. «Θεωρούμε ότι μπορούμε να αποτελέσουμε βασικό παράγοντα για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, δίνοντας πίσω στην κοινωνία. Η προσφορά είναι μέρος της κουλτούρας μας και αυτό φαίνεται όχι μόνο από τη στήριξη διαφόρων οργανισμών αλλά και από την έντονη δράση του προσωπικού μας», τόνισε.

Όπως είπε, το πρόγραμμα “Συμμαχία Ζωής” δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να δείξει την ανθρώπινη πλευρά της και να ενισχύσει το σπουδαίο έργο του Ιδρύματος. «Σε κάθε μάχη χρειαζόμαστε σύμμαχους και θεωρώ καθήκον μας να συμμαχήσουμε μαζί σας για ένα αύριο, χωρίς λευχαιμία».

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Τράπεζας έχουν δρομολογηθεί διάφορες δράσεις όπως η χορηγία της Τελετής Βράβευσης των Δοτών που έχουν δώσει μόσχευμα τα τελευταία δύο χρόνια, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, η χορηγία του «Μήνα Λευχαιμίας» τον Σεπτέμβρη με διάφορες ενέργειες που θα προωθηθούν, η διοργάνωση δειγματοληψίας από το προσωπικό μας για την ενίσχυση του Κυπριακού  Αρχείο  Εθελοντών  Δοτών Μυελού των Οστών, η διοργάνωση ποδηλατοδρομίας – πεζοπορίας και άλλα.

Το πρόγραμμα “Συμμαχίας Ζωής” είναι ένα επιχειρηματικό και κοινωνικό δίκτυο συνεργασίας για τη στήριξη των στόχων, του κοινωνικού έργου αλλά και του οράματος του Καραισκάκειου Iδρύματος.