Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, την Παρασκευή, έχουν δοθεί εξαιρέσεις για όσους πολίτες έχουν – στη διάρκεια του lockdown – προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι, ιδιαίτερα στην περιοχή Λευκωσίας που θα κινδυνεύουν να καταγγελθούν καθότι δεν θα έχουν στα χέρια τους κάποια βεβαίωση ότι πάνε για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, πολλά άτομα που έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό δεν είχαν πάρει καμία απόδειξη – είτε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο είτε στο κινητό τους τηλέφωνο – για την ημέρα και την ώρα του ραντεβού.

Σε επικοινωνία τους με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας τους είχε λεχθεί ότι το ραντεβού τους είναι περασμένο στο σύστημα. Και ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο όταν προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο για εμβολιασμό.Αυτό ίσχυε μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι και πριν τα νέα μέτρα.

Στις αποφάσεις της κυβέρνησης, σ’ ότι αφορά τις εξαιρέσεις για αποστολή sms για σκοπούς διακίνησης έχει περιληφθεί και η μετάβαση σε κέντρο εμβολιασμού για προγραμματισμένο ραντεβού «νοούμενο ότι προσκομίζεται το επιβεβαιωτικό μήνυμα ή το σχετικό έντυπο ή η κάρτα εμβολιασμού για σκοπούς επιβεβαίωσης της μετακίνησης τη συγκεκριμένη ώρα».

Πολλοί εξ εκείνων που δεν έχουν πάρει κάποιο επιβεβαιωτικό μήνυμα έχουν επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο 1474 προκειμένου να ενημερωθούν τι θα γίνει με τις δικές τους περιπτώσεις, εάν υπάρχει δυνατότητα να τους σταλεί κάποιο μήνυμα για να έχουν στα χέρια τους κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

Όπως τους είχε λεχθεί από το 1474 τόσο χθες (μετά την ανακοίνωση των μέτρων) όσο και σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή για οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για το τι θα συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις που ανέρχονται σε πάρα πολλές εκατοντάδες. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε διευκρίνιση κάτι που σημαίνει ότι όσοι επιλέξουν να πάνε για εμβολιασμό χωρίς να έχουν σπαταλήσει το ένα και μοναδικό sms που έχουν στη διάθεσή του θα κινδυνεύουν με καταγγελία από την Αστυνομία.

Απ’ εκεί και πέρα εναπόκειται στην καλή διάθεση του αστυνομικού που θα σταματήσει τα άτομα αυτά να πιστέψει ότι όντως πάνε για εμβολιασμό και να μην προχωρήσει σε καταγγελία. Η άλλη επιλογή που έχουν είναι να απωλέσουν το ραντεβού τους και να περιμένουν όταν θα έρθει και πάλι η σειρά τους, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρχουν τόσο αυστηρά μέτρα ή θα μπορούν να λάβουν κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης του ραντεβού.

Πηγή: Philenews