Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι δύο Λιθουανοί, 29 και 24 χρονών, σε σχέση με τον φόνο εκ προμελέτης της 36χρονης Iryna Hurskaya, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού. 

Σήμερα οι δύο Λιθουανοί αναμένεται κατηγορηθούν ενώ καλούνται να απαντήσουν αν παραδέχονται ή όχι, τις 9 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οποίες αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας και διάρρηξης, της συνωμοσίας προς διάπραξη των κακουργημάτων και της κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.

Κατά την προηγούμενη δικαστική διαδικασία η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως οι δύο Λιθουανοί παραμείνουν υπό κράτηση ως υπόδικοι, σημειώνοντας πως δεν διαθέτουν στενούς δεσμούς με τη Δημοκρατία και είναι ορατό το ενδεχόμενο φυγοδικίας τους όπως και το ενδεχόμενο διάπραξης άλλων αδικημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 29χρονου, που διατηρούσε για κάποιο διάστημα δεσμό με το θύμα, εκδόθηκε από την πρώτη στιγμή ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε, καταδιώχθηκε και συνελήφθη τέσσερις μέρες αργότερα, μετά από πληροφορία πολίτη.

Ο 29χρονος ανακρινόμενος ανέφερε πως είναι εθισμένος στον τζόγο και πως η 36χρονη του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους. Αποφάσισε να ληστέψει το θύμα μαζί με τον 24χρονο ομοεθνή του τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου. Όταν η 36χρονη αντιστάθηκε, αυτός την σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα.

Ο 24χρονος που ανέμενε τον συνεργό του στο σαλόνι, εγκατέλειψε τη σκηνή όταν αντιλήφθηκε ότι στο σπίτι βρισκόταν ο 15χρονος γιος του θύματος, ο οποίος άκουσε φωνές, ωστόσο θεώρησε πως έρχονταν έξω από το σπίτι.  

Αφού απέσπασε περιουσία από το υπνοδωμάτιο, ο 29χρονος μετέβη στη Λευκωσία όπου πούλησε μέρος της σε πολύ χαμηλές τιμές. Είχε βάψει μάλιστα τα μαλλιά του για να μην αναγνωριστεί. Σε κατάθεση του είχε αναφέρει πως επέστρεφε στη σκηνή του εγκλήματος και επιχείρησε να διαρρήξει εκ νέου την οικία της 36χρονης, ωστόσο τα σχέδια του ματαιώθηκαν όταν ήχησε ο συναγερμός.