Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα (κυπριακού ενδιαφέροντος) μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κατά το παράδειγμα της αποκαθήλωσης αγαλμάτων στο πλαίσιο των διαδηλώσεων στη μνήμη του Τζωρτζ Φλόιντ ανά το παγκόσμιο, πρέπει και στην Κύπρο να αποκαθηλώσουμε τα αγάλματα του… Γρίβα.
 
Προτάσσεται, μάλιστα, ως φαεινή ιδέα και ως όψιμη διδαχή: «Αν θέλουμε», έγραφε ο πρόεδρος της ΚΙΣΑ, Δώρος Πολυκάρπου, επισυνάπτοντας φωτογραφία από άγαλμα του Διγενή, «να είμαστε συνεπείς και να λέμε μπράβο σε αυτούς που αποκαθήλωσαν τα αγάλματα όσων διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας».
 
Φοβερός συλλογισμός, που υιοθέτησαν κι άλλοι. Για να είμαστε συνεπείς, λένε τα σαΐνια, πρέπει να αποκαθηλώσουμε το μοναδικό ένοπλο αντιαποικιακό κίνημα που έγινε σε τούτο το ξερονήσι, της ΕΟΚΑ. Διότι, περί αυτού πρόκειται. Συντηρώντας έναν αχταρμά ιδεοληψιών, που δεν συνδέονται μεταξύ τους και επιβεβαιώνοντας την προθυμία να απαλλάξουν την αποικιοκρατία από τα εγκλήματά της στην Κύπρο. Διότι, αν ήταν συνεπείς, θα ζητούσαν την αποκαθήλωση άλλων μνημείων ή αγαλμάτων, στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα. «Βηξ αντί πορδής», όμως, που έλεγαν κι οι Αρχαίοι. 
 
ΑΛ.ΜΙΧ.