Ξεθαρρεύουν σιγά-σιγά οι Κύπριοι, έπειτα και από τη δεύτερη φάση του ανοίγματος των αεροδρομίων. Υπάρχει ενδιαφέρον για ταξίδια, ενώ άρχισαν και οι κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς, όπως αναφέρουν στον «Φ» οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι οποίοι σχολιάζουν πως οι ενδιαφερόμενοι για εξωτερικό τουρισμό γυρίζουν την πλάτη στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα θα είναι ο must προορισμός φέτος.
 
Μιλώντας στον «Φ», ο εκτελεστικός πρόεδρος της Top Kinisis Άκης Κελεπέσιης ανέφερε ότι φέτος οι ταξιδιώτες κοιτούν την απόσταση. «Θέλουν να πάνε διακοπές, ωστόσο, κοντά στη χώρα τους.
 
 
Υπάρχει αρκετή ζήτηση για ταξιδιωτικά πακέτα στην Ελλάδα. Είναι πολύ χαμηλό το ενδιαφέρον για την Ευρώπη φέτος, παρόλο που ως εταιρεία προσφέρουμε τέτοια πακέτα», επεσήμανε. 
 
Ερωτηθείς για τους προορισμούς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον, ανέφερε ότι για όλα τα νησιά που υπάρχει συνδεσιμότητα υπάρχει ζήτηση πχ. Κρήτη, Ρόδος, Σκιάθος, ενώ και η Πάργα προσελκύει την προσοχή των επιβατών. Ο κ. Κελεπέσιης τόνισε ότι τις πρώτες μέρες, ο κόσμος ρωτούσε εάν υπάρχει νοσοκομείο στον προορισμό που θα επισκεφτούν.
 
«Έτυχε στα τηλέφωνα να μας ρωτούν για τα νοσοκομεία.  Αυτός ο παράγοντας ήταν σημαντικός για την επιλογή τους. Σταδιακά βλέπουμε όμως ότι χαλαρώνουν οι ταξιδιώτες και βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά και το πού θέλουν να πάνε», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι όσο περνούν οι μέρες αναμένεται να μεγαλώνει και το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Βέβαια, αυτό θα γίνει εφόσον και τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον είναι θετικά. 
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Βασίλης Σταματάρης, τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια από τα ταξιδιωτικά γραφεία να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακοπών και για την Κύπρο.
 
 «Πήραμε την πρωτοβουλία να εμπλακούμε όταν είδαμε ότι όλες οι χώρες στράφηκαν στον εσωτερικό τουρισμό. Θελήσαμε να μαζέψουμε ειδικές τιμές για Κύπριους και να τις προωθήσουμε. Είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες τιμές που ήταν ψηλές, έγινε διόρθωση, ωστόσο, ακόμη αναμένουμε να δούμε τις ελκυστικές τιμές των ξενοδόχων», ανέφερε ο κ. Σταματάρης.  
 
Εμείς, τώρα, ως τουριστικά πρακτορεία, θα ενισχύσουμε την προβολή του εσωτερικού τουρισμού. «Ο επισκέπτης αντί να παίρνει το κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, θα παίρνει ένα τουριστικό γραφείο για να του λέει τις επιλογές και τις τιμές», πρόσθεσε, ενώ το πακέτο θα συμπληρώνεται και με κάποια δραστηριότητα. «Έχουμε πολλά αγροτουριστικά καταλύματα, πολλά μικρά και όμορφα χωριά και θα πρέπει να συνδυαστούν, ώστε να προσελκύσουν τον Κύπριο ταξιδιώτη». 
 
Παράλληλα, ο κ. Σταματάρης επέστησε την προσοχή του κοινού ότι στις ιστοσελίδες μπορεί να φαίνεται ότι ένα κατάλυμα είναι ανοιχτό και να μην είναι στην πραγματικότητα. Τέλος, κάλεσε τους ταξιδιώτες να απευθύνονται στους πράκτορες, διότι αυτοί μπορούν να τους βοηθήσουν όταν υπάρξει πρόβλημα κι εάν οι αεροπορικές εταιρείες δεν απαντούν τα τηλέφωνα.