Λύκεια και Τεχνικές Σχολές καλούνται όπως επιστρέψουν στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών, τα χρήματα που πλήρωσαν ως προκαταβολή για τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές στο εξωτερικό. Η ρύθμιση αυτή αφορά στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι/ες θα συμμετείχαν σε εκδρομή του σχολείου τους στο εξωτερικό, η οποία λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν, ακυρώθηκε.
 
Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, απέστειλαν χθες σχετική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις των σχολείων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «λόγω της ακύρωσης της εκδρομής που θα πραγματοποιείτο στο εξωτερικό, παρακαλώ όπως τα χρήματα που διαθέτετε στον λογαριασμό του σχολείου σας και αφορούν τις εισπράξεις που δόθηκαν ως προκαταβολές/δόση από τους γονείς/κηδεμόνες, επιστραφούν στους γονείς/κηδεμόνες». Επιπρόσθετα, οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων καλούνται όπως κατά την επιστροφή των χρημάτων, ο κάθε γονέας/κηδεμόνας πρέπει να υπογράφει σχετική βεβαίωση παραλαβής του σχετικού ποσού.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των χρημάτων για τις διάφορες εκδρομές (εκπαιδευτικές, σεμινάρια, συνέδρια κ.ά.) στις οποίες συμμετείχαν μαθητές από όλα σχεδόν τα σχολεία, απασχόλησε έντονα τους εμπλεκόμενους φορείς από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού και οδήγησε στις ακυρώσεις τους.