Υποχρεωτική καθίσταται από την Παρασκευή η χρήση μάσκας στα κατεχόμενα σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε σήμερα το λεγόμενο “υπουργικό συμβούλιο” του ψευδοκράτους.

Αυτό ανακοίνωσε ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός εξωτερικών”, Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας παράλληλα πως θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Οι περιορισμοί στις θαλάσσιες μεταφορές επεκτείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου ενώ άτομα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για λόγους υγείας μπορούν να επιστρέψουν και να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Στη συνεδρία συμμετείχε και ο “διοικητής” των “δυνάμεων ασφαλείας” και όπως είπε ο κ. Οζερσάι συζήτησαν για τα μέτρα που λαμβάνονται στα στρατόπεδα ως επίσης και πιθανές αλλαγές στον “νόμο” για τη στρατιωτική θητεία.

Ο κ. Οζερσάι είπε επίσης πως εργάζονται για να δουν τον χρόνο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ανοίξουν κάποιοι τομείς, σημειώνοντας πως τίποτα δεν θα ανοίξει πριν τον Μάιο.

Ανέφερε επίσης πως ο αριθμός των εξετάσεων για κορωνοϊό και οι αναπνευστήρες θα αυξηθούν.  Επεσήμανε ακόμη πως θα γίνουν εξετάσεις στα άτομα που εργάζονται.

Είπε πως εάν χρειαστεί γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να προσληφθούν στο “υπουργείο υγείας” και πως η ΕΕ θα το στηρίξει αυτό οικονομικά.

Κάλεσε τέλος τον κόσμο να τηρεί τους κανόνες και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ