Τα σχολεία υποδέχονται σήμερα  τους μαθητές, μέσα στις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας και μερικοί δάσκαλοι έχουν επιστρατεύσει  ευφάνταστες, δημιουργικές ιδέες, προκειμένου να κάνουν την επιστροφή των μαθητών στην τάξη όλο και πιο ευχάριστη.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δάσκαλος της Β1 τάξης στο δημοτικό σχολείο Μενεού, Αντώνης Ζαρίντας, ο οποίος δημιούργησε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για τους μαθητές του, στολίζοντας την τάξη με μπαλόνια και διακοσμητικές κορδέλες και τοποθετώντας στα θρανία των μαθητών υπέροχα μαξιλαράκια με χαμογελαστές φατσούλες.
 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαρίντας στο Philenews: «Aποτελεί μια προσωπική προσπάθεια, για να μετριαστεί κάπως το σοκ, καθώς τα μέτρα είναι μεν αναγκαία, αλλά αφαιρούν κάθε ίχνος παιδικότητας και το σχολείο δεν θα είναι το ίδιο». 

«Όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, αυτό θα είναι μια πληγή. Τουλάχιστον αυτό νομίζω», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο μάλιστα «ελάφρυνσης» του κλίματος, λόγω της νέας «κανονικότητας», προγραμματίζεται για την αυριανή μέρα, όπως οι μαθητές της τάξης Β1 – τα λεγομένα «Βητα-μινάκια» – γράψουν μηνύματα ελπίδας στα μπαλόνια, τα οποία θα αφήσουν να «ταξιδέψουν» στον ουρανό, ξορκίζοντας τον κορωνοϊό και υποδεχόμενοι την «Άνοιξη» του σχολείου.