Ρίχνει το γάντι η κυβέρνηση στο κόμμα της Αριστεράς επισημαίνοντας ότι «το ΑΚΕΛ θα πρέπει επιτέλους να δώσει εξηγήσεις προς τον κυπριακό λαό σε τι αποσκοπεί επιμένοντας σε ένα αναληθές αφήγημα το οποίο μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην εθνική μας υπόθεση και στα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου Τύπου του, επανήλθε στις συνομιλίες του Κραν Μοντανά,  αναφέροντας ότι «ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν στον πρώην σύμβουλο του Προέδρου Αναστασιάδη, Μακάριο Δρουσιώτη για τα όσα τους καταλογίζει σε σχέση με το τι έγινε στη Διάσκεψη του Κρανς Μοντανά».
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
 
Για πολλοστή φορά μετά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, το ΑΚΕΛ επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών στην ελληνοκυπριακή πλευρά και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πάντα ισχυριζόμενο το ίδιο αναληθές αφήγημα, ότι δηλαδή η Τουρκία ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τα εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο και να αποσύρει πλήρως όλα τα στρατεύματα της, αλλά αρνήθηκε να το συζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ειρήσθω εν παρόδω, είναι αυτός που κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού την Τουρκία σε Διάσκεψη για αυτό ακριβώς το θέμα.
 
Το ΑΚΕΛ, μάλιστα, επαναλαμβάνει συνεχώς το ίδιο αυτό αφήγημα, παρά την ξεκάθαρη διάψευση στην οποία προβαίνει η Τουρκία κάθε φορά που προβάλλονται ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί.
 
Σήμερα, το ΑΚΕΛ επικαλείται ανάλογο αφήγημα του αρθρογράφου κ. Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά δεν ήταν παρών στις συνομιλίες και ούτε ήταν σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ, αλλά ήταν συνεργάτης στο Γραφείο του Κύπριου Επιτρόπου στις Βρυξέλλες κ. Χρήστου Στυλιανίδη.
 
Για το ΑΚΕΛ φαίνεται πως δεν έχει καμιά σημασία ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε στο Κραν Μοντανά, και με τις γραπτές προτάσεις της Άγκυρας, αλλά και με δημόσια δήλωση του, ότι «μόνο στα όνειρα των Ελληνοκυπρίων θα εγκατέλειπε η Τουρκία τα εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα της στην Κύπρο», ή όταν το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μόλις προχθές διέψευσε ανάλογο δημοσίευμα του ίδιου συγγραφέα τον οποίον το ΑΚΕΛ επικαλείται σήμερα.
 
Επίσης, το ΑΚΕΛ στην προσπάθεια του να πλήξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, επιλέγει να παραβλέπει και τις κατ΄επανάληψη δηλώσεις του τότε Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος συμμετείχε στο δείπνο στο Κραν Μοντανά, καθώς και την ενδελεχή ενημέρωση που έκανε ο κ. Νίκος Κοτζιάς στο Εθνικό Συμβούλιο για το τι διαδραματίστηκε εκείνο το βράδυ, χωρίς όμως το ΑΚΕΛ να εγείρει ενώπιον του ανάλογους ισχυρισμούς.
 
Το ΑΚΕΛ θα πρέπει επιτέλους να δώσει εξηγήσεις προς τον κυπριακό λαό σε τι αποσκοπεί επιμένοντας σε ένα αναληθές αφήγημα το οποίο μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην εθνική μας υπόθεση και στα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων.
 
Το μόνο που καταφέρνει το ΑΚΕΛ είναι να δίνει επιχειρήματα στην Τουρκία για το αδιέξοδο στις συνομιλίες και την άρνηση της να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.
 
Ειδικά αυτή την περίοδο που οι τουρκικές προκλήσεις και οι έκνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, και στην Αμμόχωστο, έχουν φτάσει στο απόγειο τους.
 
Πηγή: philenews