Φωτιά πήρε η ολομέλεια της βουλής με τη συζήτηση να κινείται σε υψηλούς τόνους και τον Δημήτρη Συλλούρη να αναγκάζεται να «σφυρίξει» πρόωρη λήξη. Αφορμή για την ένταση η ψήφιση των κανονισμών σχετικά με προαγωγές και αφυπηρετήσεις στο στρατό. Η ψήφος της Ξένιας Κωνσταντίνου δεν καταγράφηκε με αποτέλεσμα οι κανονισμοί να καταψηφιστούν και η συζήτηση να πάρει φωτιά.

Το κλίμα ήταν ούτως ή άλλως τεταμένο τόσο για το γεγονός ότι συγκλήθηκε η ολομέλεια (ενώ κάποιοι βουλευτές δεν μπορούσαν να παρευρεθούν αφού ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου) όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κανονισμοί χαρακτηρίστηκαν ρουσφέτια από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ. Όταν μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο Νίκος Τορναρίτης ζήτησε να διερευνηθεί τι συνέβη με την ψήφο της βουλευτού του ΔΗΣΥ προκλήθηκε ένταση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να παίρνει το λόγο και να δηλώνει πως δεν θέλει να υπάρξει αλλαγή στην ψηφοφορία αλλά θα πρέπει να σταματήσει ο «αυταρχισμός» εκ μέρους των βουλευτών του ΑΚΕΛ. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε για το ΑΚΕΛ «Άμα φκουν ενά μας βάλουν ούλους μέσα» γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Άριστου Δαμιανού που του ζήτησε να ανακαλέσει ενώ συνέχεια έδωσε η Σκεύη Κουκουμά που είπε ότι «αυτά που έκαναν μας κατηγορούν ότι θα κάνουμε» για να ανακαλέσει κι αυτή με τη σειρά της. Ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να διακόψει πρόωρα τη συνεδρία αφού το κλίμα ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει ομαλή συζήτηση και ανέβαλε και την προγραμματισμένη σύσκεψη αρχηγών.

 

 
Η Βουλή συνήλθε σε ημικεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, λόγω των μέτρων για πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχει προσβάλει άτομα στην Κύπρο.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πολλές φορές επαναλάβει κατά τη συνεδρία, ότι η συνεδρία έπρεπε να ήταν σύντομη ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι της συγκέντρωσης στον ίδιο χώρο.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ