Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ιρανός ομόλογός του Τζαβάντ Ζαρίφ θα συναντηθούν στη Μόσχα στις 2 Σεπτεμβρίου για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως οι υπουργοί θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών τους και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένης της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το RIA, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως ο νέος γύρος των κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπονομεύει τις πιθανότητες εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, που συνδέονται με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τέθηκαν σε ισχύ προχθές Δευτέρα. Η Ρωσία αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δηλητηρίαση των Σκριπάλ.

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ