Μόνο… δελτίο ταυτότητας δεν άφησε ο φερόμενος ληστής στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στο Κίτι, από το οποίο άρπαξε πάνω από έντεκα χιλιάδες ευρώ. Οι λεπτομέρειες της ληστείας είναι τραγελαφικές, με τον φερόμενο 33χρονο δράστη να τη διαπράττει με μούσια και χαίτη και να συλλαμβάνεται δύο ώρες αργότερα ψιλοκουρεμένος και ξυρισμένος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας, ο ύποπτος μετέβη στο χωριό του, που είναι δίπλα από το Κίτι και επισκέφθηκε έπειτα από δύο χρόνια τον κουρέα του, ζητώντας του να τον ξυρίσει και να τον κουρέψει.  

Ο ίδιος αρνείται πεισματικά ενοχή, λέγοντας πως δεν μετέβη την Τετάρτη το πρωί στο υποκατάστημα της τράπεζας. Ωστόσο οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, εντόπισαν τα ρούχα που φέρεται να φορούσε ενώ αναγνωρίστηκε όχι από έναν, αλλά από τρεις εργαζόμενους στην τράπεζα, αφού ήταν συχνός πελάτης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όπως λέχθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο ύποπτος την Πέμπτη το πρωί, ο 33χρονος την προηγούμενη ημέρα, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, φορώντας μαύρη ρούχινη μάσκα κατά της covid-19, που κάλυπτε το στόμα και τη μύτη, εισήλθε στην τράπεζα. Αρχικά φέρεται να μίλησε με υπάλληλο, που τον εξυπηρέτησε ξανά και να τη ρώτησε εάν μπορεί να εκδώσει και για τη σύζυγό του ασφάλεια αυτοκινήτων, όπως τη δική του.

Ακολούθως, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού έλαβε τις πληροφορίες που ήθελε, εισήλθε στο εσωτερικό των ταμείων ανοίγοντας ξύλινη πόρτα και άρπαξε από το συρτάρι συνολικό ποσό 11.300 ευρώ και 10 στερλίνες. Η υπάλληλος τον έσπρωξε και τότε ο ύποπτος εξήλθε από τον χώρο. Όταν προσπάθησαν να τον ανακόψουν πελάτες, αυτός έβγαλε αντικείμενο, που πιστεύεται ότι είναι πτυσσόμενο ρόπαλο, προκαλώντας φόβο στους πελάτες και διέφυγε πεζός. Όλες οι κινήσεις του καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας.

Όταν στη σκηνή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι τρεις εργαζόμενοι που τον αναγνώρισαν, έδωσαν τα στοιχεία του, λέγοντας πως μετέβαινε συχνά στο υποκατάστημα. 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, τον εντόπισαν στη μία το μεσημέρι στο χωριό του, να είναι ψιλοκουρεμένος και ξυρισμένος. Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν τα ρούχα που φέρεται πως φορούσε όταν μπήκε στην τράπεζα. Επιπλέον στην κατοχή του εντοπίστηκε και ποσό 1.440 ευρώ.

Ο ύποπτος φέρεται να μετέβη στο κουρείο με συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, την οποία όμως αρνήθηκε ότι κατέχει. Η Αστυνομία, ωστόσο, εντόπισε τη μοτοσυκλέτα επιμελώς κρυμμένη σε ανοικτό χώρο και αναζητεί το πρόσωπο που τον μετέφερε στο σημείο με αυτοκίνητο, που δεν αποκλείεται να είναι συνεργός του. Σημειώνεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 33χρονου.