Στο κέντρο του κατεστραμμένου Χαρκόβου, ανάμεσα σε κτίρια ρημαγμένα από τους βομβαρδισμούς, ο Ντένις Καρατσέβτσεφ κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: γεμίζει την ατμόσφαιρα με τους ήχους του τσέλου του. Πριν το σπαρακτικό βίντεο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο τσελίστας είχε δώσει συναυλίες σε σκηνές της Αυστρίας, της Ιαπωνίας και της Τουρκίας, αλλά ακόμη και στο αρχαίο θέατρο της Τυνησίας. Τώρα χρησιμοποιεί τη μουσική του για να αποτυπώσει την τραγωδία που έπληξε τη χώρα του, την Ουκρανία.

Στέκεται μπροστά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, που χάσκει χωρίς παράθυρα μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σε έναν δρόμο χωρίς ανθρώπους και γεμάτο ερείπια. Έχει επιλέξει τη Σουίτα για Τσέλο Νο. 1 του Μπαχ.

«Ας ενωθούμε για να ξαναζωντανέψουμε την πόλη μας»

Στο Facebook εξηγεί ότι το βίντεό του έχει στόχο να τραβήξει την προσοχή στα βάσανα της πόλης του, που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τον ρωσικό στρατό. Η ουκρανική Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου περισσότερα από 600 πολυώροφα κτίρια του Χαρκόβου είχαν καταστραφεί, ανάμεσά τους και σχολεία.

«Είμαι τσελίστας και πολίτης του Χαρκόβου», έγραψε ο Καρατσέβτσεφ στο Facebook.

«Λατρεύω την ηρωική μου πόλη που τώρα παλεύει να επιβιώσει από τον πόλεμο. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε και να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας, όταν ο πόλεμος τελειώσει. Ξεκινάω αυτό το project στους δρόμους του Χαρκόβου για να συγκεντρώσω χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια και την αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής της πόλης. Ας ενωθούμε για να ξαναζωντανέψουμε την πόλη μας μαζί!».

in.gr