Χωρίς γυναίκα ευρωβουλευτή φαίνεται να παραμένει η Κύπρος κατά τη Ευρωκοινοβουλευτική Περίοδο 2019-2024. 

Η πρόβλεψη αποτελέσματος σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς αφήνουν εκτός την μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους δίνοντας την έδρα του ΔΗΚΟ στον Κώστα Μαυρίδη. 

Εαν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αποτελέσματος των τηλεοπτικών σταθμών η Ελένη Θεοχάρους χάνει την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο και η Κύπρος θα εκπροσωπείται από 6 άνδρες βουλευτές. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: LIVE: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική διαδικασία

Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα είχαν γυναίκες υποψήφιες στα ψηφοδέλτια τους εντούτοις δεν φαίνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αποτελεσμάτων των τηλεοπτικών σταθμών να εκλέγεται καμμία γυναίκα ευρωβουλευτής. 

Βασιλείου: «Ντροπή η απουσία γυναικών»

Η πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., Αντρούλα Βασιλείου, σε δηλώσεις του στο πάνελ του Sigma χαρακτήρισε ντροπή την απουσία γυναικών από την εξάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Δήλωση με την οποία συμφώνησε και η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή η οποία είπε ότι είναι πισωγύρισμα η απουσία των γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE: Η ανεπίσημη ροή αποτελεσμάτων – Στο 66%

Το σενάριο αυτό θα ισχύσει αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις εξόδου των τηλεοπτικών σταθμών. Με απλά λόγια η Ελένη Θεοχάρους θα μείνει εκτός αφού χάνει την έδρα.Έτσι η Κύπρος φαίνεται πως θα εκπροσωπείται από μόνο από  άντρες Ευρωβουλευτές.

Πηγή: philenews