Μετά τον Δήμαρχο, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ βάλλει για το θέμα της προβλήτας. «Τροχοπέδη» στην ανάπτυξη της Πάφου χαρακτηρίζει την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων σε γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, με αφορμή τις υποδομές ναυτικού τουρισμού στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι η θέση της κ. Ιερωνυμίδου οτι θα υποβαθμιστεί η εικόνα της περιοχής του Κάστρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου με την κατασκευή προβλήτας προκαλεί αγανάκτηση και ερωτηματικά για τα πραγματικά κίνητρα της.
 
Ο κ. Πιττοκοπίτης καταγγέλλει την επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιοτήτων ότι εμπλέκει την UNESCO στην προσπάθεια της για ακύρωση του έργου, επειδή η περιοχή του Κάστρου είναι ενταγμένη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής κληρονομιάς, ενώ όπως υποστηρίζει σε πρόσφατες επαφές του με τον Γιώργο Χριστοφίδη, πρώην Υπουργό και Βουλευτή ο οποιος διετέλεσε επι σειρά ετών πρόεδρος της UNESCO, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι μια περιοχή που βρίσκεται στον κατάλογο  της πολιτιστικής οργάνωσης δεν σημαίνει οτι αποκλείεται εκ προιμίου από δράσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική της ανάπτυξη.
 
« Η κατασκευή προβλήτας στην Κάτω Πάφο, ένα αίτημα το οποίο εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες, θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάδειξη και επισκεψιμότητα των αρχαιοτήτων της ευρύτερης περιοχής καθώς και στη αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης της Πάφου το οποίο τα τελευταία χρόνια  εχει περιπέσει σε πλήρη μαρασμό», σημειώνει ο βουλευτής Πάφου. « Ειναι αδιανόητο, η κατεξοχήν τουριστική επαρχία της Κύπρου να μην διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για προσέγγιση  κρουαζιερόπλοιων για περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού μας προιόντος».
 
Ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης καλεί την εκτελεστική εξουσία να μην κρυφτεί πίσω απο  τις ατεκμηρίωτες, όπως τις χαρακτηρίζει, προφάσεις της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων και να ανάψει το πράσινο φώς προς την Αρχή Λιμένων Κύπρου, ώστε ενα σημαντικότατο για την οικονομία της Πάφου έργο να γίνει το συντομότερο πραγματικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η Αρχή Λιμένων ήδη εχει προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την κατασκευή προβλήτας στην Κάτω Πάφο μήκους 260 μέτρων και κόστους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ