Σε ποινή 7 φορές ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε τη Δευτέρα ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου, πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς Νίκος Μεταξάς, που σκότωσε 5 γυναίκες αλλοδαπές και 2 ανήλικα κοριτσάκια, κόρες δύο εξ αυτών. Απολογούμενος με δραματοποιημένους τόνους στο Δικαστήριο είπε ότι όπως όλη η κυπριακή κοινωνία, διερωτάται και αυτός πώς έφτασε «σε αυτό το σημείο».  Απάντησε ότι δεν βρήκε ακόμα απάντηση, αλλά πρέπει μάλλον να βρίσκεται «κάπου μέσα στο μυαλό μου», όπου αναγνωρίζει κάποιες «οδυνηρές αναμνήσεις». Οπότε, κατέληξε, «το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων να βρω το γιατί, αλλά, σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες». 

«Είναι αλήθεια. Βούρκωνες όταν θυμόσουν τους παλιούς συντρόφους. Τον Εζεκία, τον Πουμπουρή, τον Κουρτελλάρη, τον Κατσούρα, τον Δημητριάδη. Όταν μιλούσες για τον Χαρίλαο Φλωράκη. Όταν αναφερόσουν στον Οζγκιέρ Οζγκιούρ.
Όταν θυμόσουν εκείνη τη συναυλία με τη Μαρία Δημητριάδη.
Όταν άκουγες τη φωνή του Καζαντζίδη στο «να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε». Όταν μιλούσες για τη Σοβιετική Ένωση. Για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Όταν άκουγες Ρίτσο, Ναζίμ Χικμέτ, Λειβαδίτη, Ανθία, Πιερίδη και Λιασίδη. Όταν συναντούσες ανθρώπους και σου έλεγαν τα προβλήματά τους.
Όταν άκουγες τα παιδιά σου να τραγουδούν στα οικογενειακά τραπέζια. Όταν έβλεπες τα εγγόνια σου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.». Απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο του Χρίστου Χριστόφια, αποχαιρετώντας την Τρίτη 25 Ιουνίου τον πατέρα του Δημήτρη, πρώην ηγέτη του ΑΚΕΛ και τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

«Συγχαίρω τον Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων φαίνεται να έχει κερδίσει τις εκλογές», τουιτάρισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πολλή ώρα πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα την περασμένη Κυριακή. Λίγες μέρες προηγουμένως, ο άνθρωπος που κυβερνά τη χώρα από το 2003, αρχικά ως Πρωθυπουργός και τώρα ως Πρόεδρος, είχε πει πως «όποιος κερδίσει την Κωνσταντινούπολη, θα κερδίσει και την Τουρκία». 

Μέλος της επίσημης στρατιωτικής συνοδείας του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία συνελήφθη όταν το αεροσκάφος του προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης, έχοντας στη χειραποσκευή του 39 κιλά κοκαΐνη.  Ο Μπολσονάρο, που έχει πει ότι οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερα από τους άνδρες γιατί τεκνοποιούν και απουσιάζουν από τη δουλειά τους ή ότι θα προτιμούσε να χάσει τον γιο του σε τροχαίο δυστύχημα παρά να μάθει ότι είναι ομοφυλόφιλος, έχει δεσμευτεί ότι θα  τσακίσει και τους χρήστες και διακινητές ναρκωτικών.  

Πάνω από τα Στενά του Ορμούζ, το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό drone αξίας $130 εκατομμυρίων, με τον ισχυρισμό ότι εισήλθε στον εναέριο χώρο του χωρίς άδεια. Ο Πρόεδρος Τραμπ απέρριψε τον ισχυρισμό, χαρακτήρισε «μέγα λάθος» την κατάρριψη, αρχικά ενέκρινε στρατιωτικά αντίποινα αλλά έπειτα έγραψε στο twitter ότι τα ανακάλεσε γιατί θα χάνονταν πολλές ζωές κι έτσι ξεκίνησε νέα κυβερνοεπίθεση κατά Τεχεράνης ανακοινώνοντας καινούργιο κύκλο κυρώσεων «εναντίον του Αγιατολάχ Χομεϊνί», ο οποίος έχει πεθάνει από το 1989 (Πηγή: Harpers Weekly Review).

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι είναι «απολύτως εντάξει» για αυτόν (absolutely fine) εάν μάθει πως ένα από τα παιδιά του είναι γκέι.  Όμως, ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας αλλά και ανώτατος κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας, παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι εκείνο που τον ανησυχεί σε τέτοια περίπτωση «είναι πόσο δύσκολη θα μπορούσε να γίνει τότε η ζωή τους, λόγω ακριβώς του βασιλικού πρωτοκόλλου».  Ο Ουίλιαμ και η Κιτ έχουν τρία παιδιά: Τον Γεώργιο (Τζορτζ), 5, την Καρλότα (Σάρλοτ), 4, και τον Λουδοβίκο (Λούι), 2. 

Ο Κώστας Καραμανλής έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του μετά από δέκα χρόνια, και μίλησε σε κομματική προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέρχεται ως υποψήφιος. Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Τουρκία είπε:  «Πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας και πιστεύουμε ακόμη ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Όμως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα τους». Κάλεσε επίσης τους φίλους του να βρεθούν «στο πλευρό του Κυριάκου» και ευχήθηκε σε όλους «καλό αγώνα». 

Η γελοιογραφία της εβδομάδας από τον αστείρευτο ΚΥΡ (κατά κόσμον Γιάννη Κυριακόπουλο): Δύο από τα γνωστά ανθρωπάκια του, ελληνάκια της καθημερινότητας, σοφά, περπατούν στον δρόμο και, σχολιάζοντας την επικαιρότητα των ημερών, λέει ο ένας: «Είδες τι έπαθε ο Τσίπρας;  Άρχισε να χτυπά τα ταμπούρλα για να χορέψουν οι αγορές, και με τον θόρυβο ξύπνησε ο Καραμανλής». 

(*) Απολύτως αυθαίρετες. Αυτό, από μόνο του, προδίδει και τον σχολιασμό του επιλέγοντος. Ακόμα και η σειρά με την οποία παρατίθενται. Είναι αυτές που μένουν στο μυαλό του γράφοντος, έπειτα από τον βομβαρδισμό ειδήσεων της κάθε εβδομάδας. Και θα τις καθιερώσουμε εδώ, κάθε Κυριακή.  Αυθαίρετη και η φωτογραφία, που δείχνει χέρια να εκλιπαρούν για δικαιοσύνη!