Επίσημα το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε χωράφι με μπάλες σανού στους Σοφτάδες (περιοχή Κιτίου) το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου δεν έχει ταυτοποιηθεί και παραμένει στα αζήτητα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Αστυνομίας να φτάσει μέσω αναλύσεων γενετικού υλικού στην επιστημονική επιβεβαίωση των εικασιών που εκφράστηκαν από τις πρώτες μέρες για το ενδεχόμενο η σορός να ανήκει σε κάποιο άτομο από την Ινδία,  αυτό δεν κατέστη δυνατό. Καθώς το γενετικό υλικό που είχε στη διάθεσή της η Αστυνομία δεν επιβεβαίωσε και επιστημονικά αυτές τις υποψίες ή και εικασίες.  Ως εκ τούτου, εν αναμονή εξασφάλισης νέου γενετικού υλικού, η Αστυνομία επίσημα θεωρεί ότι η απανθρακωμένη σορός, που βρέθηκε στους Σοφτάδες στις 9 Ιουνίου, ανήκει σε άγνωστο άντρα.
 
 
Ωστόσο, τόνισε αρμόδια πηγή στον «Φ», παραμένει αδιάβλητη και η θέση των ανακριτών της Αστυνομίας ότι δεν πρόκειται για εγκληματική πράξη. 
 
Όπως είναι γνωστό, ανεπίσημα εικάζεται ότι η απανθρακωμένη σορός ανήκει σε νεαρό Ινδό εργάτη που εργαζόταν σε φάρμα στην περιοχή του Κιβισιλίου και ο οποίος φέρεται από το στενό του φιλικό περιβάλλον στην Κύπρο να αντιμετώπιζε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα. Τα οποία το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου τον ώθησαν να προσδεθεί μόνος του με ένα μεταλλικό σύρμα πάνω σε μια μεγάλη μπάλα σανού και ακολούθως να αυτοπυρποληθεί, βάζοντας φωτιά στις ποκαλάμες με τη χρήση αναπτήρα.