Το όραμά της για την επόμενη πενταετία προτίθεται να αναπτύξει κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο η προταθείσα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την θέση της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μέσω διαλόγου με τα θεσμικά όργανα, όπως δήλωσε χθες στο Στρασβούργο.
 
Η κ. φον ντερ Λάιεν  επισκέφτηκε την Τετάρτη την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετείχε σε συνάντηση της ομάδας του ΕΛΚ, ενώ είχε εθιμοτυπική συνάντηση και με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΕΚ Ντάβιντ Σασόλι.
 
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η νυν Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας που προαλείφεται για την κορυφαία θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε συγκλονισμένη και είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για το ότι προτάθηκε για την προεδρία της Κομισιόν από το Συμβούλιο.
 
«Όταν το άκουσα χθες, αποφάσισα ότι η πρώτη μου στάση θα είναι εδώ στο Στρασβούργο για να συναντηθώ με το Ευρωκοινοβούλιο και να αρχίσω άμεσα συζητήσεις με τους κοινοβουλευτικούς, καθώς εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας της Ευρώπης» είπε.
 
Ανέφερε ακολούθως ότι πρόθεσή της είναι να ακούσει, έτσι ώστε να είναι σε θέση μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να αναπτύξει, μέσα από τον διάλογο με το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, το όραμα της Κομισιόν για την Ευρώπη κατά την επόμενη πενταετία.
 
Η κ. φον ντερ Λάινεν είπε τέλος ότι αυτό θα γίνει στη βάση εντατικής συνεργασίας των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ είχε επίσης συνάντηση με την κ. φον ντερ Λάιεν και έγραψε ακολούθως στον λογαριασμό του στο twitter ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι σε καλά χέρια, ενώ ανέφερε ότι μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη στήριξη του ΕΛΚ.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ