Του Κουτρούλη ο γάμος έγινε για το κλείσιμο του κεντρικού δρόμου στην Πλατανιστάσα από ιδιώτη για σκοπούς συναυλίας. Ύστερα από τις αντιδράσεις, το Τμήμα Δημοσίων Έργων εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει να δίνει εγκρίσεις για αποκοπή δρόμων. Ο διευθυντής Δημοσίων Έργων, Σωκράτης Ζαπίτης, σχολιάζοντας διαμαρτυρίες κατοίκων, αλλά και επιχειρηματιών για μη νόμιμες εγκρίσεις ανέφερε στον «Φ» ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά κοινωνικό.
 
Η διοργάνωση εκδηλώσεων από κοινοτικά συμβούλια ειδικά την περίοδο αυτή του χρόνου που επιστρέφουν οι απόδημοι στις κοινότητες, βοηθά στη διατήρησή τους και στη στήριξη της υπαίθρου και είναι από αυτή την οπτική γωνία που αντιμετωπίζει το Τμήμα τις αιτήσεις. «Κάθε χρόνο υποβάλλονται δεκάδες αιτήσεις από κοινότητες, κυρίως τις ορεινές, κάτι το οποίο απλώς μας προσθέτει φόρτο εργασίας», είπε ο διευθυντής Δημοσίων Έργων.
 
 
Εξήγησε επίσης πως σε πολλές κοινότητες κάποιοι, χωρίς καν να ζητήσουν την έγκριση του Τμήματος κλείνουν τους δρόμους και διοργανώνουν εκδηλώσεις. Ειδικά σε κάποιες κοινότητες θεωρείται περίπου δεδομένο ότι θα κλείνουν δρόμοι ακόμη και για γάμους, όπως συνέβαινε και πριν 50 χρόνια.
 
Όταν ζητηθεί η έγκριση του Τμήματος, η αίτηση εξετάζεται και δίνουμε προκαταρκτική έγκριση θέτοντας όρο πως θα συγκατανεύσει και η Αστυνομία και θα ρυθμιστεί το θέμα της ασφάλειας, είπε ο κ. Ζαπίτης.
 
 
Όσον αφορά στην επίμαχη εκδήλωση στην Πλατανιστάσα, αρχικά αποτέθηκε στο Τμήμα ο ιδιώτης που θα τη διοργάνωνε, αλλά του ελέχθη πως το αίτημά του για αποκοπή του κεντρικού δρόμου δεν μπορούσε να εγκριθεί για τον απλούστατο λόγο πως εγκρίνονται μόνο αιτήματα τα οποία υποβάλλονται από τα κοινοτικά συμβούλια. Ο ιδιώτης αποτάθηκε στο κοινοτικό συμβούλιο Πλατανιστάσας στο οποίο υπέβαλε αίτηση, η οποία και εγκρίθηκε.
 
Σημειώνεται ότι μέχρι το 2015 οι εγκρίσεις για αποκοπή δρόμων παραχωρούνταν από την Αστυνομία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» μεγάλη επιχείρηση καταχώρησε αγωγές προσωπικά εναντίον αστυνομικών, επειδή η αποκοπή δρόμου για τον μαραθώνιο της Λεμεσού προκάλεσε στην εταιρεία απώλεια εσόδων, αφού δεν υπήρχε πρόσβαση σε καφετέριες και άλλα υποστατικά της. Τότε, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέδωσε εγκύκλιο με βάση την οποίαν την ευθύνη για έκδοση των σχετικών αδειών θα αναλάμβανε ο ιδιοκτήτης του δρόμου (Έπαρχος, Δημόσια Έργα, Δήμοι) κατά περίπτωση.
 
Πάντως, διαφωνούντες με την εκδήλωση στην Πλατανιστάσα ισχυρίζονται πως έχουν γνωμάτευση με βάση την οποίαν το Τμήμα Δημοσίων Έργων δεν δικαιούται να εγκρίνει αποκοπή των δρόμων για διοργάνωση εκδηλώσεων.