Το σπίτι μιας εκ των πιο καταξιωμένων ηθοποιών του Hollywood, στην TriBeCa, της Νέας Υόρκης, ξαναβγήκε στο “σφυρί” με νέο look και νέα τιμή. Η Μέριλ Στριπ έβαλε προς πώληση το συγκεκριμένο σπίτι, τεσσάρων υπνοδωματίων και πέντε μπάνιων, που βρίσκεται στο διάσημο κτήριο River Lofts, πέρσι για 24,6 εκατ. δολάρια. Πλέον ξαναβγήκε προς πώληση για 18,25 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τα αρχεία, η Στριπ αγόρασε το σπίτι έναντι 8,95 εκατ. δολαρίων, το 2004, όχι πολύ μετά από τα νέα εγκαίνια του κτηρίου.

To 372 τετραγωνικών μέτρων οροφοδιαμέρισμα, έχει ιδιωτικό ασανσέρ-είσοδο που βγάζει σε έναν ανοιχτό χώρο με θέα στο One World Trade Center από τη μία, στο κτήριο της Chrysler και το Empire State Building από την άλλη και σε άλλη πλευρά το άγαλμα της Ελευθερίας. Το River Lofts ήταν μια πρώην αποθήκη που μετατράπηκε σε ένα κτήριο μόνο 38 διαμερισμάτων, γύρω στο 2003, όλα είναι ευάερα και ευήλια, χωρίς παράλληλα να θυσιάζουν την ιδιωτικότητα του ενοίκου τους.

 

 

Το διαμέρισμα της Στριπ είναι στο ρετιρέ με εξωτερική βεράντα πλάτους τριών μέτρων που είναι ήδη εξοπλισμένη με φυτά και δέντρα, καθώς και με μια χτιστή ψησταριά υγραερίου. Το εσωτερικό έχει ηλεκτρονικά ρολά, φωτισμό Lutron, κεντρικό σύστημα ήχου και στρατηγική τοποθέτηση φωτισμού ώστε να επιδεικνύεται σωστά μια συλλογή έργων τέχνης (για την οποία υπάρχει αρκετός χώρος για να κρεμαστεί).

Η κουζίνα είναι ελαφρώς ξεχωριστή από τα κύρια σαλόνια, με τα ίδια ξύλινα δάπεδα από ξύλο βραζιλιάνικης καρυδιάς, το οποίο βρίσκεται σε όλα τα μέρη του σπιτιού. Η νησίδα της κουζίνας, κατασκευασμένη από μασίφ ξύλο, είνα μια πινελιά υψηλής ποιότητας. Τα ντουλάπια της Varenna και οι συσκευές Miele ολοκληρώνουν το χώρο.

 

Κρυμμένος από το κυρίως καθιστικό βρίσκεται ο χώρος της τηλεόρασης, που επίσης διαθέτει παράθυρα από το πάτωμα έως το ταβάνι, αλλά προσφέρει ένα αίσθημα απομόνωσης.

 

 

Το γραφείο έχει ενσωματωμένα ράφια κατά μήκος του τοίχου που “δένουν” με το δωμάτιο, ώστε ο υπόλοιπος χώρος να μην φαίνεται στριμωγμένος. Μία μεταλλική πόρτα προς τη βεράντα προσθέτει μία “νότα” λάμψης στο δωμάτιο.

 

 

Η κύρια κρεβατοκάμαρα καταλαμβάνει το ωραιότερο σημείο του σπιτιού και έχει ιδιωτική πόρτα στη βεράντα. Έχει επίσης δικό της μπάνιο και άφθονο χώροντουλάπας. Τα παράθυρα σε ολόκληρο το διαμέρισμα έχουν τριπλά τζάμια, ώστε να κρατούν έξω τον θόρυβο και να διευκολύνουν τη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του υπερβολικού κρύου ή ζέστης της Νέας Υόρκης.

 

 

Εδώ είναι ένα από τα μπάνια που είναι σε κλασικό στυλ, με μια ανεξάρτητη μπανιέρα και βιομηχανικό στυλ που εξασφαλίζει ότι εξακολουθεί να έχει μια πινελιά από την πρότερη ταυτότητα του κτηρίου.

 

 

Η εξωτερική βεράντα έχει ανεμπόδιστη θέα σε όλα όσα περιμένετε από τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

 

Το κτήριο διαθέτει επίσης θυρωρό 24 ώρες, ιδιωτικό κήπο, ιδιωτική αποθήκη, αίθουσες εκγύμνασης και χώρο στάθμευσης.

 

Πηγή: Forbes