Η Ιβάνκα Τραμπ συμμετέχει μαζί με την Άγκελα Μέρκελ στη σύνοδο Women20 Summit. Το Βερολίνο επενδύει πολιτικά σε αυτήν την επίσκεψη, που αποτελεί άλλωστε και το παρθενικό ταξίδι της Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ βρίσκεται σήμερα στο Βερολίνο.

Η φιλολογία γύρω από την γκλαμουράτη, καλλίπυγο και επίσημα πλέον στενή σύμβουλο του πιο ισχυρού ανδρός στον κόσμο δίνει και παίρνει εδώ και μέρες. Η Ιβάνκα Τραμπ συμμετέχει σε συνάντηση των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου, όπως και η καγκελάριος Μέρκελ.

Όχι από διάθεση ενίσχυσης του φεμινιστικού κινήματος στην γηραιά ήπειρο αλλά επειδή προσκλήθηκε στη συνάντηση του Women20, των πιο διακεκριμένων γυναικών από τις 20 πιο ανεπτυγμένες και γοργά αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου με άλλες 100 συνέδρους. 

Ποιος την προσκάλεσε; 

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της ομάδας του G20 με κορύφωση τη συνάντηση κορυφής τον ερχόμενο Ιούλιο στο Αμβούργο, όπου θα συμμετάσχει φυσικά και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, αλλά τα βλέμματα πέφτουν στο μεσημεριανό πάνελ, όπου εκτός από την Ιβάνκα Τραμπ, στο ίδιο πάνελ θα βρίσκονται η Άγκελα Μέρκελ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα και η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ. 

Θέμα της συζήτησης είναι «η γυναίκα στον κόσμο της εργασίας». Κατά την εκδοχή του Λευκού Οίκου η ιδέα της πρόσκλησης προέκυψε όταν η Μέρκελ συνάντησε την Ιβάνκα κατά την πρώτη της επίσκεψη στη Ουάσιγκτον. Στις τότε συνομιλίες μάλιστα κάθισαν μάλιστα δίπλα-δίπλα στο μεγάλο στρογγυλό τραπέζι και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Η γερμανική εκδοχή είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη. «H Ιβάνκα προσκλήθηκε από τον Σύνδεσμο Γυναικών Επιχειρηματιών έπειτα από νεύμα της καγκελαρίου», όπως διευκρίνισε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ. 

Επενδύει πολιτικά το Βερολίνο 

Όποιος και να είχε την πατρότητα της πρόσκλησης στο Βερολίνο, που είναι και το πρώτο ταξίδι της Ιβάνκα Τραμπ στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, διευκρίνισε ότι η «καγκελάριος προσδίδει πολύ μεγάλη σημασία στη συνάντηση».

Δεν έχει προγραμματιστεί μεν τετ α τετ συνάντηση με την Ιβάνκα, αλλά «τίποτα δεν αποκλείεται». Με δεδομένο το ειδικό καθεστώς που απολαμβάνει η Ιβάνκα Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τις στενές σχέσεις με τον πατέρα της ως αγαπημένη του κόρη και αλλά και στενή του σύμβουλος είναι αυταπόδεικτη η σημασία της επίσκεψης. Η γερμανική πλευρά επενδύει πολιτικά στην επίσκεψη της Ιβ. Τραμπ, εναποθέτει γενικά πολλές προσδοκίες σε αυτή και ελπίζει ότι η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ θα μεταφέρει θετική εικόνα για τη Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ.

Πολλά εξάλλου έχουν γραφτεί για την επιρροή που ασκεί στον πατέρα της. Μαζί με τον σύζυγό της Tζάρεντ Κάσνερ, επίσης σύμβουλο του Τραμπ, θεωρούνται οι εκφραστές μιας πιο μετριοπαθούς πολιτικής σε θέματα εσωτερική και εξωτερικής πολιτικής. Για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ βέβαια κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί απουσιάζει…

Πηγή: news.in.gr