Γυναίκα φέρεται να έβαλε χέρι στο χρηματοκιβώτιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Λακατάμια και σύμφωνα με καταγγελία που υπεβλήθη στην Αστυνομία, η πράξη της κλοπής κατεγράφη από κλειστό κύκλωμα και μάλιστα το βίντεο έτυχε εξέτασης από τις διωκτικές Αρχές. Μάλιστα, κάποιοι πιστοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάποιο στοιχείο το οποίο δυνατόν να προδίδει το άτομο που φέρεται να έκανε την κλοπή.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν ίσως χιλιάδες ευρώ λόγω και της γιορτής του Σωτήρος που προηγήθηκε. Στη Λακατάμια βούιξε ο τόπος για το συγκεκριμένο θέμα, όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης περίπτωσης, αλλά και του γεγονότος ότι κατά καιρούς χάνονται χρήματα, τη στιγμή που η Εκκλησία φέρεται να έχει και μη εξυπηρετούμενο δάνειο και οι πιστοί βοηθούν όσο μπορούν είτε με τις εισφορές τους είτε με άλλους τρόπους.
 
Σύμφωνα με μία εκδοχή που ακούστηκε, η κλοπή κατέστη δυνατή όταν ξεχάστηκε το κλειδί του χρηματοκιβωτίου, ενώ παράλληλα ξεχάστηκε ανοικτή και η πόρτα του γραφείου στο οποίο, όπως διέρρευσε, ξεχάστηκε το κλειδί. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, το κλειδί φαίνεται να βρισκόταν στο παγκάρι. Το βέβαιο είναι ότι το χρηματοκιβώτιο δεν παραβιάστηκε, οπόταν εικάζεται πως κάποιος βρήκε το κλειδί και διενήργησε την κλοπή. Ύστερα από την καταγγελία, άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη λήψη αποτυπωμάτων και σε άλλες ενέργειες.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, επιβεβαίωσε στον «Φ» την καταγγελία και πρόσθεσε πως η υπόθεση τελεί υπό διερεύνηση. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ανδρέου, η καταγγελία υπεβλήθη στις 6 Αυγούστου και η κλοπή προσδιορίζεται μεταξύ 2-4 Αυγούστου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε επίσης πως υπάρχει βίντεο σχετικό με την καταγγελία και σε αυτό εμφανίζεται μία γυναίκα.
 
Ένα από τα ερωτήματα που ηγέρθησαν είναι το πώς γνώριζε η γυναίκα την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και ποιο ήταν το κλειδί του. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως αν κριθεί αναγκαίο, θα κληθούν για κατάθεση συγκεκριμένα πρόσωπα.