Για πρώτη φορά στην ιστορία των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, θέτει τον Οκτώβριο σε εφαρμογή πρόγραμμα απασχόλησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες με απογευματινές δραστηριότητες όπως Αγγλικά, εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, χορών και Τέχνης. Το κονδύλι εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και έναν χρόνο.
 
Στο νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου φοιτούν φέτος 43 παιδιά, δύο περισσότερα από πέρσι και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου έχει ενώπιόν του αίτημα από οικογένεια με έξι παιδιά για μετεγκατάσταση στην περιοχή. «Άρα αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός των παιδιών θα αυξηθεί στα 49 και αυτό είναι ενθαρρυντικό» ανέφερε.
 
Ο κ. Φωτίου, ο οποίος σήμερα περιόδευσε στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, μίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και αντάλλαξε εισηγήσεις με τους γονείς, εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι το αίτημα της συγκεκριμένης οικογένειας θα εξεταστεί άμεσα και θα της παρασχεθούν διευκολύνσεις για επιστροφή στο χωριό τους, πάντα στα πλαίσια των κανονισμών που υπάρχουν.
 
Για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, για το οποίο σήμερα θα γίνει ευρεία σύσκεψη, ο κ. Φωτίου εξήγησε ότι ειδική ομάδα θα διδάσκει τα συγκεκριμένα μαθήματα και θα παρέχει πολυεπίπεδη στήριξη στα παιδιά, αλλά θα γίνει και αξιοποίηση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών. «Αν οι υφιστάμενοι δάσκαλοι και καθηγητές, για παράδειγμα, θέλουν να εμπλακούν στη διδασκαλία γλωσσών ή χορού, ή της Τέχνης, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον» ανέφερε ο Επίτροπος.
 
Στη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν οι ανάγκες σε εξοπλισμό και οι κτηριακές επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Κάποιες κρίνονται ως επείγουσες, π.χ. πρέπει να αντικατασταθούν όλες οι πόρτες και τα παράθυρα τα οποία έχουν πάθει ζημιές και λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης σε συνεργασία με τον ΚΟΑ θα τοποθετηθεί στέγαστρο στο γήπεδο του Γυμνασίου, ενώ ετοιμάζεται παιδότοπος για το νηπιαγωγείο.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος