Εκτός γραφείων βγάζει τους αστυνομικούς διευθυντές, τους υπευθύνους γραφείων και τους βοηθούς τους ο Αρχηγός Αστυνομίας, με σκοπό να βρεθούν κοντά στο κοινό για ν’ ακούσουν τα προβλήματά του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», με επιστολή του που απέστειλε σε όλους τους επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων, τμημάτων και υπηρεσιών, ημερομηνίας 9 Σεπτεμβρίου, ο Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης, τους καλεί να βγουν στους δρόμους και να συναντηθούν με τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων του αλλά και για σύσφιγξη των σχέσεων Αστυνομίας και κοινού. Συγκεκριμένα, καλεί τους αξιωματικούς κάθε διεύθυνσης να εκτελούν οι ίδιοι πεζές περιπολίες σε δρόμους που συχνάζει το κοινό ή σε χώρους με πολύ κόσμο για να έχουν επαφές μαζί του, ν’ ακούσουν τα προβλήματά τους και να δώσουν λύσεις εκεί και όπου ενδείκνυται. 
 
 
Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για εμπέδωση της εμπιστοσύνης του κοινού προς την Αστυνομία αλλά και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες. Είναι η πρώτη φορά που καλούνται οι ίδιοι οι αστυνομικοί διευθυντές, οι βοηθοί τους και οι υπεύθυνοι τμημάτων να αφήσουν τα γραφεία τους και να βρεθούν σε χώρους όπου συχνάζει κόσμος ή υπάρχουν καταστηματάρχες, για να έχουν άμεση επαφή μαζί τους. Κατά καιρούς, τόσο καταστηματάρχες όσο και πεζοί υποβάλλουν παράπονα για ηχορύπανση, για αυξημένη τροχαία κίνηση και για παραβατικότητα, χωρίς να φτάνουν στα αυτιά των υπευθύνων. Τώρα τα παράπονα ή τα προβλήματα του κοινού θα φτάνουν απ’ ευθείας στους αρμόδιους της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να δοθούν ή να δρομολογηθούν λύσεις.
 
 
Στις προσπάθειες των αστυνομικών διευθυντών να φτάσουν κοντά στους πολίτες μέσω των πεζών περιπολιών, θα συνδράμει και η κοινοτική Αστυνομία που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αφού καθημερινά έχει επαφές με τους πολίτες με άριστα αποτελέσματα. 
 
 
Ήδη, σε κάποιες περιοχές υπεύθυνοι αστυνομικών σταθμών αλλά και διευθύνσεων έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων, με θετικά σχόλια από τους περαστικούς αλλά και τους εμπορευόμενους.