Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου θα εγκαινιάσουν και φέτος τις Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2019 με μια υπαίθρια εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, μεταξύ 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από την Windcraft Band και μια παράσταση beatbox. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από τις τρεις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και να παρακολουθήσουν μια επίδειξη ενός από τα αρχαιότερα εθνικά σπορ της Ελβετίας, του κυματισμού της σημαίας.
 
Καθ όλη τη διάρκεια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας, που θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Δεκεμβρίου 2019, θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, οι οποίες σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και την κουλτούρα των τριών γερμανόφωνων χωρών.
 
Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν ή συναυλία του Trios³ με ένα τρίο από μέλη της δικοινοτικής ορχήστρας δωματίου Cyprus Chamber Orchestra που θα ερμηνεύσει έργα των Μπετόβεν (Γερμανία), Σούμπερτ (Αυστρία) και Ραφ (Ελβετία), μια σειρά εκδηλώσεων με προβολές, παρουσιάσεις και συζητήσεις με αφορμή την 30η επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, καθώς και το Berlinale Selection 2019, ένα Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου που παρουσιάζει μια επιλογή από τις καλύτερες γερμανόφωνες ταινίες της χρονιάς.
 
 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook: www.facebook.com/CypWddS.
 
Πηγή: philenews