Μαζική και δυναμική μορφή λαμβάνει πλέον η αντίδραση στην Πάφο ως προς την έλλειψη πτήσης από το αεροδρόμιο της επαρχίας προς την Αθήνα. Η πρώτη οργανωμένη αντίδραση των πολιτών και φορέων της Πάφου στο θέμα αυτό, θα λάβει χώρα αύριο, με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών.

Όπως αποκαλύπτει ο «Φ», στις 5.00 το απόγευμα αύριο θα οργανωθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δρόμο μπροστά από τα κτίρια αναχωρήσεων και αφίξεων του αεροδρομίου Πάφου και θα αποκοπεί συμβολικά για λίγη ώρα η κίνηση οχημάτων στο ύψος του κυκλικού κόμβου στην είσοδο του αεροδρομίου.

Η δυναμική αυτή αντίδραση, όπως δήλωσαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Πάφου γονείς φοιτητών, κρίθηκε επιβεβλημένη αφού όλα δείχνουν ότι η επαναφορά πτήσης από την Πάφο στην Αθήνα δεν προωθείται στην πραγματικότητα από κανένα και παραμένει σε επίπεδο διακηρύξεων και μόνο.

Το πρόβλημα, τονίζουν, είναι ιδιαίτερα έντονο για τους φοιτητές και τους γονείς τους, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν πολλαπλάσια έξοδα για την μετάβαση τους στην Αθήνα μέσω Λάρνακας, αλλά και να μειώσουν τους αριθμούς μετάβασης τους στην ελληνική πρωτεύουσα σε σχέση με το τί ίσχυε όταν η Πάφος εξυπηρετείτο από την Ryanair αρχικά και την Cobalt στη συνέχεια.

Η κατάσταση αυτή, υποστηρίζουν, συνιστά κοροιδία για τους πολίτες της Πάφου, αφού τη στιγμή που μέσω Λάρνακας πραγματοποιούνται άνω των δέκα δρομολογίων καθημερινά για την Αθήνα, ουδείς έχει κατορθώσει να επιβάλει έστω και μια πτήση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το αεροδρόμιο Πάφου. Και αυτό, παρατηρούν, τη στιγμή που οι πληρότητες των πτήσεων προς την Αθήνα ήταν οι μεγαλύτερες που καταγράφονταν βάσει των επίσημων στοιχείων στο αεροδρόμιο Πάφου.

« Σε αυτά τα πλαίσια και αφού όλες οι διακηρύξεις τοπικών αρχών της Πάφου αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα», τόνισαν, « αποφασίσαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για έναρξη δυναμικών μέτρων πίεσης, τα οποία θα συνεχίζονται μέχρι να ληφθεί η απόφαση για επαναφορά των πτήσεων Πάφου-Αθήνας».