Βροχές και ισχυρές καταιγίδες έχουν ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα σε αρκετά σημεία της Αττικής ενώ εντυπωσιακό ήταν το θέαμα με τα σύννεφα ενώ σχηματίζονταν η καταιγίδα πάνω από την Αθήνα.  
 
Πολλοί χρήστες των σοσιαλ μίντια δημοσίευσαν φωτογραφίες από την δίνη που σχημάτισαν τα σύννεφα πριν ξεσπάσει η καταιγίδα και το πώς ξαφνικά σκοτείνιασε η πόλη.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα βόρεια προάστια της Αττικής, σε πολλές περιοχές στα νότια, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας σημειώνεται έντονη βροχόπτωση. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I ❤️#Athens #skyporn #clouds #acropolis 03.10.2019 16:12

A post shared by yiorgoskini (@yiorgoskini) on

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει από χθες για την ξαφνική επιδείνωση του καιρού, καθώς μετά το καλοκαιρινό διήμερο του Οκτωβρίου που είχαμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, από σήμερα το σκηνικό αλλάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική και στην βόρεια Ελλάδα.  

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν για να επιστρέψουν και πάλι αύριο Παρασκευή όπου από τις απογευματινές ώρες και μετά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα με έμφαση τα βόρεια και δυτικά.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).  

Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ μετά τη διέλευσή του η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πηγή: Philenews/lifo.gr