Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του σχεδίου εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να είναι η φορολόγηση ή όχι του εφάπαξ των χαριστικών αποζημιώσεων. Τόσο η Τράπεζα Κύπρου όσο και το Τμήμα Φορολογίας κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους για το θέμα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» το προηγούμενο διάαστημα έχουν γίνει διαβουλεύσεις και η απαραίτητη ανταλλαγή ενημερωτικών επιστολών.

Με την ανακοίνωση του σχεδίου θα δια φανεί αν ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης έχει δώσει τη συγκατάθεση του για να μην εμπίπτει σε φορολογία η εφάπαξ αποζημίωση που θα λάβει το προσωπικό. Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Τράπεζα Κύπρου εξασφάλισε την πολυπόθητη έγκριση για το αφορολόγητο στις χαριστικές αποζημιώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2017 το Τμήμα Φορολογίας είχε ετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο για να τερματιστεί η πρακτική του αφορολόγητου στην παραχώρηση χαριστικών αποζημιώσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως επίσης και στον τραπεζικό τομέα. Το νομοσχέδιο όμως μπήκε στα συρτάρια λόγω των επικείμενων τότε προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα Κύπρου: Σχέδιο πλεονασμών με «δώρο» €200 χιλ.

Από την πλευρά της Τράπεζας Κύπρου είναι σχεδόν όλα έτοιμα και εκτός απροόπτου αναμένεται να τεθεί σήμερα το σχέδιο εθελούσιας ενώπιον των 4.155 υπαλλήλων. Δικαίωμα αποδοχής του σχεδίου θα έχουν όλα τα μέλη του προσωπικού της τράπεζας καθώς και των θυγατρικών εταιρειών και δεδομένου ότι δεν είχαν ενταχθεί σε προηγούμενα σχέδια εθελούσιας αποχώρησης άλλων οργανισμών. Οι εφάπαξ χαριστικές αποζημιώσεις δεν αναμένεται να υπερβαίνουν τις €200 χιλ. και το σχέδιο έχει ως πρώτο στόχο να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά 400 περίπου άτομα. Αυτό σημαίνει πως αν επιτευχθεί ο αριθμητικός στόχος, το προσωπικό μειώνεται στις 3.755. Αν εξελιχθεί ομαλά και η διαδικασία με τα 108 άτομα που σχετίζονται με τη συναλλαγή Helix, για τους οποίους η πλήρης μεταφορά στον αγοραστή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε με δυο κινήσεις το προσωπικό θα μειωθεί κατά 500 άτομα σχεδόν.

Με βάση τα πιο πάνω κι αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να εργοδοτεί περίπου 3.650 εργαζόμενους το 2020. Με βάση τα στοιχεία του 2018 η Τράπεζα Κύπρου απασχολούσε 153 εργαζόμενους στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων, 110 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1.510 στον τομέα ιδιωτών, 441 στις αναδιαρθρώσεις και ανακτήσεις χρεών, 334 στις διεθνείς τραπεζικές εργασίες, 59 στην διαχείριση περιουσίας, 36 στη διαχείριση διαθεσίμων, 40 στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, 208 στις ασφαλιστικές εργασίες και 1.225 κυρίως στις κεντρικές υπηρεσίες.

Το κόστος προσωπικού ανήλθε σε €112 εκατ. για πρώτο εξάμηνο 2019, αυξημένο κατά 9% σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με €102 εκατ. για το α’ εξάμηνο 2018) κυρίως λόγω της αύξησης της συνεισφοράς του εργοδότη προς το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων από την αρχή του έτους, καθώς και της έναρξης καταβολής εισφορών από τον εργοδότη στο Γενικό Σύστημα Υγείας από τον Μάρτη 2019. Το κόστος προσωπικού για το δεύτερο τρίμηνο 2019 ανήλθε σε €56 εκατ., στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο.