Επανασυνελήφθησαν οι τρεις ύποπτοι για την υπό διερεύνηση απάτη με άστεγους, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα αδικήματα εις βάρος τους, μεταξύ των οποίων και η εμπορία προσώπων. Με την εκπνοή του διατάγματος 4ήμερης προσωποκράτησης τους, oι 3 ύποπτοι παρουσιάστηκαν σήμερα εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με νέα αδικήματα ενώπιον τους.

 
Πρόκειται για τον 46χρονο πρόεδρο (μη εγγεγραμμένου) κινήματος για αστέγους, τον 57χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και τον  66χρονο υπάλληλο του, υπεύθυνο της υποδοχής, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στα υπό διερεύνηση αδικήματα.
 
Μέχρι στιγμής φαίρονται να πήραν από την κομπίνα με τους αστέγους πέραν από 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ τιμολόγια εκκρεμουσαν ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας με σκοπό να πληρωθούν.
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του κινήματος, Λευτέρης Γεωργίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος, και εναπόκειται από τους γιατρούς αν θα μεταφερθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο ή θα παραμείνει στο νοσοκομείο κατά τη διαδικασία ανανέωσης της προσωποκράτησης.
 
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, ο 46χρονος φέρεται να μετέφερε άστεγους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο συνέχιζε να πληρώνεται από το κράτος για τη διαμονή και σίτιση τους, ενώ αυτοί το είχαν ήδη εγκαταλείψει.
 
Εξάλλου, μαρτυρίες αστέγων που εξασφάλισαν οι ανακριτές, αναφέρουν πως δέχονταν πιέσεις, ώστε να επισκέπτονται το ξενοδοχείο καθημερινά για να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους, παρόλο που δεν διέμεναν εκεί.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις οι λειτουργοί του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, δεν εντόπιζαν τους άστεγους στο ξενοδοχείο, ενώ ο υπεύθυνος υποδοχής ανέφερε πως απλά απουσίαζαν την ώρα εκείνη και ακολουθώντας οδηγίες της διεύθυνσης, απαγόρευε στις λειτουργούς να προβούν σε έλεγχο.
 
Η σημερινή διαδικασία διακόπηκε λόγω προχωρημένου της ώρας και η απόφαση για προσωποκράτησή τους θα παρθεί τη Δευτέρα από το δικαστήριο. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.
 
Πηγή: philenews