Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα ομοφοβικό σχόλιο του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού, απέναντι σε δημοσιογράφο.
 
Συγκεκριμένα, ο Φίλιος Φυλακτού σχολίαζε ένα άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πολίτης» Κώστα Κωνσταντίνου, σχετικό με το θέμα που προέκυψε με την πρωινή προσευχή στις σχολικές αίθουσες.
 
Ο κ. Φυλακτού σε ανάρτησή του στο Facebook διαφώνησε με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας ότι τα λεγόμενά του παραποιήθηκαν. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτησή του είπε: «Άσε που έχουμε και ευθύνη γιατί, όπως λέει, έμεινε άκληρος για να μην κάνουμε μάθημα στα παιδιά του και του τα χαλάσουμε! Μα είναι σίγουρα αυτός ο λόγος ή κάτι άλλο συμβαίνει;».
 
 
Με αυτό το σχόλιο οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με την ACCEPT – ΛΟΑΤΙ Κύπρου να εκδίδει ανακοίνωση, καταδικάζοντας άμεσα τα λεχθέντα από τον Πρόεδρο των δασκάλων. Η Οργάνωση κάνει λόγο για «κακοποιητικό και ομοφοβικό σχόλιο».
 
Προστίθεται παράλληλα πως «το ομοφοβικό σχόλιο του κ. Φίλιου στεναχώρησε πολύ την οργάνωσή μας γιατί αυτός ο κύριος είναι εκπρόσωπος των δασκάλων και οι απόψεις του πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Άραγε έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί; Να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν τους ΛΟΑΤΙ ότι είναι άκληροι;».
 

 
Πηγή: philenews