Εκατό τουλάχιστον άτομα συμπεριλαμβάνει η μεγάλη αποστολή του Δήμου Πάφου που καταφθάνει ακτοπλοϊκώς στις 18 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια, στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
 
Πρόκειται για μία εκδήλωση του Δήμου Πάφου, που ενισχύει και διευρύνει τις σχέσεις του με την αδελφοποιημένη πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
 
Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην ιστορική πόλη της Αιγύπτου περιλαμβάνει και μεγάλη συναυλία με τον Αιγυπτιώτη τραγουδιστή Δάκη, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ στην Όπερα της Αλεξάνδρειας και θα είναι ανοικτή για το κοινό.
 
Το πρόγραμμα, της επίσκεψης της κυπριακής αποστολής, που καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Κυβερνείο της Αλεξάνδρειας, περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης, όπως η ιστορική Βιβλιοθήκη και το σπίτι του Καβάφη, έτσι ώστε να γνωρίσουν οι νεότεροι δημότες της Πάφου, και να θυμηθούν οι παλαιότεροι, όπως τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος, την αδελφοποιημένη πόλη της Αιγύπτου που για αιώνες υπήρξε λίκνο του ελληνικού πολιτισμού.
 
Η αποστολή θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 21 Οκτωβρίου.
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ