Αντί η νέα ελληνική κυβέρνηση να απαρνείται την απόκρουση προσφύγων ας εργαστεί για να διορθώσει την πολιτική αυτή που είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα λόγω των ισχυρισμών του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Αθήνα σπρώχνει τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι έχει όλα τα σχετικά έγγραφα και εικόνες που αποδεικνύουν τις δραστηριότες αυτές, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει καταγραφεί και στις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η Ελλάδα ακόμη και αν διαψεύδει την κατάσταση απόκρουσης από ελληνικές αρχές των άτακτων προσφύγων στη χώρα μας, στα σύνορά μας, τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα συνεχίζονται τα επεισόδια απόκρουσης των άτακτων μεταναστών που πραγματοποιούνται από επί καθήκοντι Έλληνες”.

“Το 2018, 11 χιλιάδες 867 άτακτοι πρόσφυγες αποκρούστηκαν από την Ελλάδα στη χώρα μας και τους πρώτους δέκα μήνες του 2019 αποκρούστηκαν 25 χιλιάδες 404. Στις συνεντεύξεις που έγιναν με τους πρόσφυγες που αποκρούστηκαν έχει δηλωθεί ότι αυτά τα άτομα αφού συνελήφθησαν από τους επί καθήκοντι στην Ελλάδα, τους κατασχέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και χωρίς να εφαρμοστεί καμιά επίσημη διαδικασία, σε πολλές περιπτώσεις δέχτηκαν απαράδεχτη μεταχείριση, χτυπήθηκαν και με την συνοδεία των επί καθήκοντι Ελλήνων πετάχτηκαν στα σύνορά μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση αντί να απαρνείται τα επεισόδια απόκρουσης για τα οποία έχουμε όλες τις πληροφορίες και τα  έγγραφα στα χέρια μας και έχει διαπιστωθεί και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να εργαστεί ώστε να διορθώσει αυτή την πολιτική η οποία είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο”, καταλήγει του τουρκικό ΥΠΕΞ.  

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ