Κατεβάζουν διακόπτες από τις 7:30 μέχρι και τις 9:30 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, στο πρώτο από τα κλιμακούμενα δυναμικά μέτρα που προγραμματίζουν σε σχέση με τα αιτήματά τους. Η δίωρη στάση εργασίας δεν προβλέπεται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην ασφαλή λειτουργία του δικτύου ηλεκτρισμού, πλην του ότι δεν θα υπάρχει για την ώρα αυτή η εξυπηρέτηση σε σχέση με λογαριασμούς, αιτήσεις κ.τ.λ.
 
Στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της διατήρησης του εν λόγω Ταμείου, πρόσθετα από το ΓεΣΥ. Είναι και ένα από τα καθαρά εργασιακά κύρια ζητήματα που θέτουν οι συντεχνίες μαζί με αυτό της αποκατάστασης των απολαβών, μετά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με το δ.σ. και κυρίως με την υπουργό Εργασίας, υπήρξε συμφωνία, που προνοούσε και διατήρηση του ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τις εισφορές στο ΓεΣΥ, με μηδενικό μάλιστα πρόσθετο κόστος για τον οργανισμό. Η χρυσή τομή βρέθηκε με την προβλεπόμενη μείωση του κόστους που θα έχει το Ταμείο, μέσω εξετάσεων και κυρίως των φαρμάκων που διατίθενται μέσω του ΓεΣΥ.
Ωστόσο, η συμφωνία φαίνεται πως προσκρούει σε αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών αφού θα επηρεάσει και άλλους Οργανισμούς και όχι μόνο. Πάντως, πληροφορίες του «Φ» από κύκλους της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ, ανέφεραν ότι σε καμιά περίπτωση δεν αντέδρασαν στη συμφωνία των τεσσάρων συντεχνιών της ΑΗΚ με το υπουργείο Εργασίας, όπως διαδόθηκε μεταξύ των υπαλλήλων της ΑΗΚ σε σχέση με τους λόγους καθυστέρησης εφαρμογής της συμφωνίας. Αντίθετα, η ΠΑΣΥΔΥ επικροτεί την κίνηση αυτή, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει την πίεση προς την Κυβέρνηση για το δικό της αίτημα –που διεκδικείται και με νομικά μέσα– για μη αποκοπή ποσοστού από τα μέλη της για το ΓεΣΥ. 
Να σημειωθεί ότι μετά και τη σημερινή, πρώτη δίωρη στάση εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συναντηθούν για να εξετάσουν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση των μέτρων. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο βρίσκεται σχέδιο για κλιμάκωση με μικρά αλλά συχνά βήματα, δηλαδή π.χ. ο χρόνος της στάσης εργασίας να αυξάνεται κάθε επόμενη φορά κατά κάποιες ώρες, και να γίνεται σε τακτά διαστήματα π.χ. ανά εβδομάδα ή δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο.