Την σθεναρή υποστήριξη και αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την υλοποίηση του ενεργειακού της προγράμματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ,  ο κ. Αγγελίδης συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούλιν με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων των τρόπων ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, το μεταναστευτικό, την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. 

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά τη συνάντηση υπογράφηκε Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το έτος 2020 μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας.

Κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι, ο κ. Αγγελίδης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς και συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρεται. Επίσης, προστίθεται, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας καθώς και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σε επίσημη δήλωση του Πρόεδρου Βούτσιτς μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξη και αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την υλοποίηση του ενεργειακού της προγράμματος».

Ο κ. Αγγελίδης μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο, όπου έτυχε ενημέρωσης σε θέματα έρευνας και καινοτομίας στην αμυντική βιομηχανία. 

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ