Κατηγορίες για ανθρωποκτονία ασκήθηκαν σε βάρος 23χρονου από τη Βόρεια Ιρλανδία για τους 39 νεκρούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε φορτηγό στο Έσσεξ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το δίκτυο RTE.

Σύμφωνα με το ίδιος δίκτυο, ο 23χρονος Ίμον Χάρισον παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία στο Δουβλίνο αντιμετωπίζοντας 41 κατηγορίες.

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία ζήτησε από δύο αδέρφια να παραδοθούν.

Πρόκειται για τον 40χρονο Ρόναν Χιους και τον 39χρονο αδελφό του Κρίστοφερ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για ανθρωποκτονία και εμπορία ανθρώπων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσσεξ: Ποιος είναι ο μυστηριώδης «κ. Τρουόνγκ» που αναζητούν οι Αρχές

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 23 Οκτωβρίου 39 νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ, ανάμεσα τους και ένας έφηβος.

Στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους 39 μετανάστες ήταν πολίτες του Βιετνάμ ενώ άλλοι ήταν από την Κίνα.

Το Βιετνάμ συνέλαβε δύο άτομα σε σχέση με το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσεξ: Έρευνες για ιρλανδική σπείρα πίσω από το φορτηγό

Επίσης, τουλάχιστον τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στην Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι «ο κόσμος σοκαρίστηκε από αυτή την τραγωδία» και δεσμεύθηκε να φέρει όσους ευθύνονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr